Nieuws/Vrouw
616522905
Vrouw

Opgebiecht Mijn vriend wil geen seks met me

© Getty Images

© Getty Images

Ik heb ‘het’ al bijna een half jaar niet gedaan en ik word er knettergek van. Het is niet de eerste keer dat er zo lang niets gebeurt tussen de lakens, maar de vorige keer had het een logische verklaring: ik was single, had liefdesverdriet en er was geen vezel in mijn lijf die naar een flinke vrijpartij verlangde.

© Getty Images

© Getty Images

Nu is het anders... Iedere avond lig ik in bed naast mijn vriend, de man met wie ik mijn leven wil delen. Ik smacht naar hem, maar hij heeft absoluut geen interesse in mijn lijf.

We zijn bijna vijf jaar bij elkaar en hebben het goed samen. We kunnen samen lachen, hebben goede gesprekken, motiveren elkaar het beste uit onszelf te halen, delen een mooi huis en hebben een geweldige vriendengroep. Eigenlijk kunnen we alles bij elkaar, behalve dat ene dat andere stellen gemiddeld zo'n 1,3 keer per week (schijnen te) doen. En ik mis het verschrikkelijk.

Waar is de passie?

De laatste keer dat we het deden, kan ik me nog goed herinneren. We waren een beetje dronken en de details zijn me ontgaan, maar het warme gevoel na afloop staat me nog bij. Ik voelde de liefde tussen ons en wist dat ik bij hem hoorde en bij niemand anders. Dat gevoel mis ik nu. We knuffelen nog wel en hij zoent me ook op m’n mond, maar het is niet hetzelfde. De passie is verdwenen.

Wat er veranderd is weet ik niet, want hij wil er niet over praten. ‘Het komt wel weer goed lieffie, ik hou toch van je’ drukt hij me op het hart als íe me voor de zoveelste keer afwijst. Terwijl hij slaapt, huil ik stil in m'n kussen. Ik hou van hem, maar een leven zonder seks vind ik geen optie. En wat is je relatie waard als je deze intimiteit niet meer kan delen? Ik heb er geen antwoord op en vind het lastig om het met m’n vriendinnen te bespreken. Blijkbaar heb je het alleen over seks als het goed of slecht gaat. Helemaal geen seks terwijl je niet depressief, zwanger of net bevallen bent of een andere goede reden hebt? Dat is een taboe.

Blosjes

Laatst zat ik met m’n vriendinnen in de kroeg. Een heeft net een stomende date achter de rug en de blosjes springen op d’r wangen als ze er aan terugdenkt. Het was heerlijk, ze hebben het wel vijf keer gedaan en slechts een uurtje geslapen. Toch voelt ze zich top. M’n getrouwde vriendin is net met haar echtgenoot naar de seksshop geweest. Ze hebben wat stout speelgoed aangeschaft en hebben het weekend vrij gepland.

Als de dames aan mij vragen hoe het met ons seksleven gaat antwoord ik naar waarheid: ik sta al bijna een half jaar droog. Een bulderlach vult de kroeg. DAT MEEN JE NIET! Even overweeg ik te zeggen dat het echt zo is. Te bekennen dat ik in staat ben mijn relatie te beëindigen als het niet snel beter wordt, dat ik me onaantrekkelijk voel en aangetast in m’n vrouwelijkheid omdat hij me niet meer wil. Maar ik slik het in, omdat ik me schaam voor de seks die ik niet heb.

‘Geintje!’, roep ik terwijl mijn keel dichtknijpt. ‘Proost op jullie heerlijke avonturen.’

Lees ook deze verhalen in Opgebiecht:

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.