Vrouw/Praat Mee
617583457
Praat Mee

Scheetjes en ijzige stiltes gaan vaak samen. Toch?

We doen het allemaal en dagelijks gemiddeld vaker dan we denken: windjes laten. Toch blijft het gênant als dit gebeurt in gezelschap, bijvoorbeeld tijdens een sportles of een massage. Ook als jij niet degene bent die de scheet laat. Wat doe je in zo’n situatie? Maak je een grapje of zwijg je liever? Praat mee!

Na een lange werkdag vond ik het tijd voor een massage. Mijn schouders voelden gespannen aan en ik had zin in een beetje ontspanning. Ik ging naar een massagesalon in Amsterdam-Zuid, waar ik wel vaker kom.

Ongemakkelijk

Ik voel mij daar redelijk senang en de massages zijn goed. Rédelijk senang? Klopt, ik blijf het ongemakkelijk vinden om half ontkleed op een massagetafel te liggen. En laat het die ene keer nou extra ongemakkelijk zijn geworden...

Normaal gesproken maak ik aan het begin van de massage een praatje, maar dit was een andere masseuse en zij was duidelijk niet in voor een praatje had ik al snel door. Ze was een stille.

Excuus

Toch verraste ze mij tijdens de massage met een bijzonder geluid. Terwijl ze mijn gespannen schouders onder handen nam, liet ze een scheet! Kan natuurlijk gebeuren, maar je zou denken dat er daarna een vorm van excuus zou worden gemompeld. Iets van 'sorry’ of 'pardon' of 'mijn excuus'... In ieder geval iets!

Maar deze mevrouw zei helemaal niks, nada, noppes. En juist die stilte maakte het voor mij ongemakkelijk. Nogmaals, iedereen laat weleens een hoorbare scheet, dus dat is echt het probleem niet. De masseuse voelde zich waarschijnlijk erg op haar gemak, ik een stuk minder. Moest ik iets zeggen?

Yoga

Ook VROUW-collega Merel maakt iets soortgelijks mee. Tijdens haar yogales liet iemand anders in de zaal een scheet. Het eerste wat Merel dacht was: 'Als ze maar niet denken dat ik het ben'. Waarschijnlijk dacht de rest van de groep er net zo over, want er viel een ijzige stilte en niemand zei wat. Terwijl we stiekem allemaal vast wel denken te weten bij wie het scheetje ontglipte...

Praat mee

Heb jij weleens een gênant scheetmoment meegemaakt? Of vind je het eigenlijk helemaal niet gênant en moeten we gewoon scheetjes kunnen laten zonder daar iets van te zeggen? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.