Vrouw/Seks & Relaties
621071831
Seks & Relaties

Aflevering 64: 'Een miskraam zou veel oplossen'

Helen is tekstschrijver, moeder van Max en Nina en tien jaar getrouwd met Paul. Haar wereld stort in als ze verliefd wordt op gezamenlijke vriend Boris. Ze zet een punt achter hun huwelijk, huurt een huisje en blijkt zwanger...

Dinsdag

Op de eenvoudige vraag: "Wat heb je gisteren gegeten?" weet ik het antwoord niet. Althans, niet binnen vijf minuten. Ik ben paniekerig en chaotisch.

Miskraam

Ik kreeg net een beetje het gevoel dat ik mijn draai begon te vinden in mijn nieuwe leven. Ik neem nu steevast de juiste afslag en rijd niet uit gewoonte naar mijn oude huis. Ik pak inmiddels direct de juiste sleutel en sta niet langer met de sleutel van wat nu Pauls huis is in het slot te porren. Ik trek steeds geroutineerder lades en kasten in de keuken open en slapen naast Boris voelt ook steeds vertrouwder.

En nu dit. Zwanger. Ik heb nog geen enkele stap ondernomen, behalve het aan Boris vertellen. Niemand weet het en dat wil ik ook nog even zo houden. Ik ben ruim 8 weken zwanger, heb ik berekend. De eerste 12 weken zijn toch altijd onzeker? Ik schaam mij enorm voor de gedachte, maar een miskraam zou veel oplossen.

Zoekgeschiedenis

Boris wil het kind houden, dat laat hij op alle mogelijke manieren blijken. "Helen, je krijgt spijt als je het laat weghalen. Je bent nu 36, tegen de tijd dat je wel aan een derde kind toe bent, ben je bijna 40!" Verbijsterd keek ik hem aan. Derde? 40? We hebben het er weleens gekscherend over gehad, maar ik moet er - nog - niet aan denken! En misschien wel helemaal nooit meer.

Als ik google op 'abortus' kom ik van alles tegen: klinieken bij mij in de buurt, informatie over een abortuspil en een eerste of tweede trimesterabortus. Ik word er misselijk van. De gedachte dat er in mijn buik een kindje groeit dat ik dood wil maken, vind ik even afschuwelijk als de gedachte dat ik weer een kind zal krijgen. Snel wis ik de zoekgeschiedenis.

Woensdag

"Ben je morgen thuis? Dan kom ik op de koffie." Mijn moeder. Die kan ik er niet bij hebben. "Nee, morgen ben ik de hele dag weg." "En vrijdag?" dringt ze aan. Ze zou binnen een minuut doorhebben dat er iets met mij aan de hand is.

En ergens zou ik dolgraag in haar armen willen vallen en om haar hulp schreeuwen, maar deze zorg wil ik haar niet geven. "Mam, ik heb het deze week vreselijk druk. Zullen we volgende week afspreken?" "Oké", stemt ze aarzelend in. En zo heb ik het probleem een week voor me uitgeschoven.

Vrijdag

"Helen, ik wil dat je je huisarts belt. Je steekt je kop in het zand en of we het nou houden of niet, je zal in actie moeten komen. Je ziet er slecht uit en ik maak me zorgen. Met een arts praten kan toch geen kwaad?" Boris heeft gelijk. Ik kan wel wat advies van een deskundige gebruiken.

De populaire VROUW magazine-rubriek Helen’s dagboek is nu vanaf de eerste aflevering wekelijks op VROUW.nl te lezen. Heb je Helen's avonturen altijd al willen (terug)lezen? Elke vrijdagochtend staat er op VROUW.nl een nieuwe aflevering!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.