Vrouw/Praat Mee
621934552
Praat Mee

Praat mee

Moet de fietshelm verplicht worden?

Fietshelm verplicht of onzin?

Fietshelm verplicht of onzin?

Je doet er misschien je boodschappen op, brengt de kinderen erop naar school of gaat ermee naar je werk. Maar wist je dat fietsers in Nederland het vaakst slachtoffer worden van een dodelijk ongeval? Daarom is het tijd voor het invoeren van de helmplicht.

Fietshelm verplicht of onzin?

Fietshelm verplicht of onzin?

Daar pleit de Vereniging Verkeersslachtoffers voor in De Telegraaf. Ze maken zich grote zorgen over de ontwikkelingen rondom de verkeersveiligheid in ons land. „We kunnen dit niet tolereren en het grootste aantal fietsdoden in 25 jaar vraagt om het invoeren van de helmplicht. Waar wachten wij nog op in Nederland, want het voorbeeld van de Europese landen is evident en laat een forse daling zien na het invoeren van zo’n plicht. Daarnaast is de roep vanuit de medisch specialisten groot om de helmplicht in te voeren,” zegt voorzitter Nelly Vollebregt tegen de krant.

Discussie

Ondertussen barst op Twitter de discussie los. Want, zo vraagt iemand zich af, zal de helmplicht er niet voor zorgen dat er nog meer mensen in de auto zullen stappen? Een ander tegenargument dat wordt opgeworpen is dat een helm niet berekend is op een aanrijding met een automobilist.

‘Schijnveiligheid’

Gevolgen

Praat mee

Wat vind jij? Moet er een helmplicht in Nederland komen? Of denk je dat het dragen van een helm niet zal bijdragen aan de veiligheid? Laat het ons weten en praat mee via onze Facebookgroep.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.