Vrouw/Columns & Opinie
621946122
Columns & Opinie

Scheiding Wes & Yo: De gastendoekjes - gááp - vliegen weer om je oren

Opinie: 'De gastendoekjes - gááp - vliegen weer om je oren'

Opinie: 'De gastendoekjes - gááp - vliegen weer om je oren'

Journalist Vivienne Groenewoud verbaast zich over de ophef en dubbele moraal rondom de scheiding van Wesley en Yolanthe. "De algehele opinie slaat om als een schizofrene windhaan."

Opinie: 'De gastendoekjes - gááp - vliegen weer om je oren'

Opinie: 'De gastendoekjes - gááp - vliegen weer om je oren'

Onlangs kreeg ik bericht dat de scheiding van kennissen was uitgesproken. Het stel was in gemeenschap van goederen getrouwd en zij had zich tien jaar lang weggecijferd voor zijn carrière wat haar een aantal mooie en goed betaalde carrièrekansen had gekost.

Schizofrene windhaan

Niemand vond het dan ook vreemd dat de vrouw in kwestie voor die gemiste jaren - en kansen - financieel gecompenseerd zou worden. Vooral niet omdat de man in kwestie aangaf dat het huwelijk ten einde was gekomen omdat hij meerdere malen buitenshuis een hamburgertje had genuttigd, terwijl hij thuis een biefstuk op de bank had zitten.

Noem nu het stel Wes en Yo, en ineens blijkt de algehele opinie om te slaan als een schizofrene windhaan. Want de vrouw is te mooi en de man te rijk. Dat de vrouw zelf ook rijk is en de man bij zijn volle verstand de hypothetische huwelijkse voorwaarden terzijde heeft geschoven, schijnt dan ineens niets meer uit te maken.

Gastendoekjes

Twittertrollen (met een uiterlijk waar alleen een moeder van kan houden) komen stuk voor stuk uit hun hol om Yo voor lelijk uit te maken. De gastendoekjes - gááp - vliegen ons weer eens om de oren, en in een moeite door wordt ook het inmiddels bebaarde stokpaard van stal gehaald: ‘Als Wes stratenmaker was geweest, was ze nooit voor hem gevallen!’

Nee lieve mensen, dat klopt, want dan was 'ie Wesley namelijk niet. En slimme vrouwen die wat van hun leven maken, vallen meestal op mannen die die drive ook hebben, wat opvallend vaak leidt tot succes. Maar als je knap bent, is het ineens blijkbaar een verplichting om op iemand met een minder lucratief beroep te vallen, want anders is de liefde niet echt.

Geestelijke armoede

Misschien stopt Yo die vijftien miljoen wel in haar stichting Free a Girl, waarmee ze al tientallen meisjes een betere toekomst heeft gegeven. Of misschien stopt ze het in een fonds voor Xess Xava, dat schattige kereltje wiens toekomst ook even aan Wes’ aandacht was ontsnapt toen ie ‘m ergens anders in hing. Of misschien gebruikt ze het wel voor een stukje retailtherapie en koopt ze er een stel mooie nieuwe designtassen van. Haar leven.

Wat mij betreft staan er twee dingen als een paal boven water. Ten eerste dat het ons geen (voet)bal aangaat, en ten tweede dat Wes er geen boterhammetje minder om zal eten. Wat mij aan het hele verhaal nog het meest intrigeert, is het aantal mensen dat pas lijkt te kunnen rusten als van Yo’s huid een stel schemerlampen voor Jan Smit zijn gefabriceerd. Die geestelijke armoede kun je met geen vijftien miljoen compenseren.

Jij op VROUW.nl

Wil jij iets met ons delen, of zit er misschien een opinie in jouw pen?

Stuur dan een berichtje

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.