Nieuws/Vrouw
623994985
Vrouw

Het is een nacht... Van maar liefst 17 uur!

Hollandse Hoogte

Hollandse Hoogte

Het is vandaag 21 december. Dat betekent niet alleen dat het de kortste dag is en de astronomische winter officieel begint. (En dat het nu echt te laat is om je kerstcadeaus nog online te gaan bestellen). Maar ook dat je kunt genieten van een superlange nacht. De zon gaat namelijk al om 16.30 uur onder en om 8.46 uur pas weer op. Een donkerte dus van maar liefst 17 uur en 16 minuten!

Hollandse Hoogte

Hollandse Hoogte

Wat je daarin allemaal wel niet zou kunnen doen, behalve eindelijk dat voorgeschreven schoonheidsslaapje van 8 uur inhalen. Dan houd je dus nog ruim 9 uur over voor andere leuke dingen! Wij doen een paar suggesties:

Suggestie 1

’t Meest voor de hand liggend, maar waarschijnlijk door de decemberdrukte ernstig erbij ingeschoten: een fijne, relaxte vrijpartij. Neem er uitgebreid de tijd voor, want nogmaals, je hebt 9 uur! Genoeg tijd voor een bad, massage, een lekker hapje en drankje erbij, een erotische film en om alles uit te proberen waar je het afgelopen jaar alleen maar van hebt gedroomd

Suggestie 2

Maak een langste nacht-groepsapp aan en nodig je leukste vrienden en vriendinnen uit voor een spelletjesmarathon. Allemaal iets te eten en drinken mee en leef je uit!

Suggestie 3

Een spontane langste nacht-party kan natuurlijk ook (mits je geen kinderen hebt of ze diep slapen). Dansen tot je omvalt op de leukste nummers op je eigen Top 1000 en iedereen blijft natuurlijk gewoon slapen.

Suggestie 4

Netflix-serie Dark bingewatchen (bloedstollende Duitse thrillerserie in tien afleveringen van gemiddeld 50 minuten. Dat gaat dus lukken!

Suggestie 5

Duik de keuken in om je recepten voor het kerstdiner alvast uit te proberen. Zo voorkom je mislukkingen op het moment suprême, kun je nog van kerstdinerkoers veranderen en heb je voldoende in de koelkast om de komende drie dagen niet meer te hoeven koken.

Suggestie 6

Stort je op alle achterstallige administratieve losse eindjes. Heerlijk om straks met een schone lei te beginnen!

Suggestie 7

Lees eindelijk dat dikke boek uit dat al sinds de vakantie op je nachtkastje ligt.

Suggestie 8

Schrijf bij kaarslicht een mooie, lange brief aan iemand die het afgelopen jaar een speciaal plekje in je hart heeft gekregen of aan iemand die dat nu even heel erg nodig heeft, of misschien wel aan jezelf.

Suggestie 9

Poets je zilver en poleer de glazen alvast voor het kerstdiner. Weet je in ieder geval zeker dat je perfectionistische tante geen sneer kan maken over een eventueel bevlekt wijnglas of een vingerafdruk op je zilveren bestek.

Suggestie 10

Even een doorpas voor de komende dagen. Ren je kledingast door of zwier eens een rondje in de inloopkast. Vaak vind je achterin nog een stel mooie schoenen dat je al lang vergeten was en dat misschien wel heel goed bij je nieuwe feestoutfit past. Psst, als je complimentjes krijgt, gewoon BEDANKT zeggen en niet 'Oh die zijn al zooo oud!' Dat hoeft namelijk helemaal niemand te weten!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.