Vrouw/Mama
624433271
Mama

Sanne: Op vakantie had ik geen eigen hotelkamer nodig

Jongeren

Jongeren

In de rubriek Pubergeheim onthullen jongeren hun geheim en geven ze advies aan ouders. Sanne (20) was 17 toen zij met haar vriendinnen op vakantie ging naar de Spaanse feestbestemming Blanes: "Alles draaide om drinken en seks."

Jongeren

Jongeren

Sanne vertrok met drie vriendinnen naar Blanes. Voor een weekje zon, zee, strand en uitgaan. Hoewel net vrijgezel had Sanne naar eigen zeggen 'geen wilde plannen'. Toch liep het zo dat Sanne met vijf jongens seks had en iedere avond te veel dronk: "Die bestemming maakt dat gewoon in je los; het draait allemaal om drinken, verleiden en seks."

Drinken vanaf lunchtijd

"De ochtend begon standaard met een ontbijtje en dan direct naar het zwembad. Daar gingen we gewoon een beetje zonnen en zwemmen en als het lunchtijd was, begon het drinken. We dronken alles door elkaar: sangria, shotjes, sterke mixdrankjes... Tijdens het eten dronken we wijn en nog wat sterkere drankjes voor we uitgingen."

"Ik snap eigenlijk ook niet hoe we het vol hielden. Wat ook meespeelde is dat we de vakantie hadden geboekt met een bekende jongerenorganisatie, die bij iedere activiteit voordelig drank aanbiedt. Of het nou snorkelen is of een boottochtje, de drank is inclusief. Daar kan je op zo’n leeftijd echt niet mee omgaan."

Vrije wil

"Toch denk ik niet dat alcohol ervoor heeft gezorgd dat ik met meerdere jongens naar bed ben geweest. Het maakt je wel wat losser, maar ik heb het gedaan uit vrije wil. Het was net uit met mijn vriendje en wilde het er gewoon van nemen."

"Contact maken ging ook heel makkelijk. We kwamen vaak al jongens tegen bij de snackbar waar we 's avonds aten en anders ontmoetten we ze wel met uitgaan. Tijdens het feestje dans je gewoon met jongens en als die er leuk uitziet dan zoen je ook met hem."

Met z'n vieren

"Als iemand dan aan het einde van de avond liet vallen: ‘Laten we naar huis gaan’, kwam ter sprake of we samen naar huis gingen. Vaak vroeg die jongen gewoon: 'Ga je met mij mee naar huis?'. Voor mij was het geen moeilijke afweging, ik dacht gewoon: 'Waarom niet? Het is toch een leuke jongen?'."

"Met mijn vriendinnen had ik wel de afspraak gemaakt dat we jongens niet zouden meenemen naar ons eigen hotel, aangezien we met z’n vieren op een kamer lagen. We mochten alleen een jongen meenemen als we met hem wilden trouwen grapten we."

Met zijn ouders

"Ik ging dus vijf keer mee met een jongen naar zijn hotel. Jongens zijn daar veel relaxter in. Vaak wachtte de vrienden van die jongen dan buiten of op de gang. Best awkward als ik daar nu aan terugdenk, maar toen was dat heel normaal. Het raarste wat ik heb meegemaakt is dat een jongen waarmee ik mee naar huis ging, op vakantie was met zijn ouders."

"Hij sliep met zijn broertje in een bed en zijn ouders lagen in diezelfde hotelkamer. Hij heeft midden in de nacht zijn broertje wakker gemaakt en naar de gang gestuurd. Toen hebben wij heel stilletjes seks gehad in zijn bed, dus met zijn slapende ouders in de kamer! Ik stond er toen niet bij stil hoe gek dat is."

Rebelse periode

"Ik heb nooit spijt gehad van de dingen die ik toen heb gedaan. Het was een hele leuke vakantie. Ik zie dit ook als een rebelse periode. Tegenwoordig ben ik veel rustiger, ook met jongens. Ik denk dat het hoort bij die leeftijd, je zoekt gewoon plezier en bevestiging van jongens."

"Mijn ouders heb ik nooit verteld wat ik allemaal heb uitgespookt. Samen met mijn vriendinnen maakten we twee mapjes voor de foto’s: geschikt en ongeschikt. De foto’s uit 'geschikt' lieten we zien aan onze ouders en daar zaten vooral foto’s in van activiteiten. En natuurlijk logen we over hoeveel we dronken, over jongens en onze bedtijd."

Tattoo op haar voorhoofd

"Mijn ouders zouden er natuurlijk niet trots op zijn als ik zou zeggen: 'Eigenlijk had ik geen eigen hotelkamer hoeven boeken; ik sliep toch iedere nacht bij een andere jongen.' Mijn ouders zouden dit ook echt niet van mij verwachten, ze dachten altijd dat ik een braaf meisje was. Thuis dronk ik ook helemaal niet zo veel."

"Als ik later kinderen zou hebben, dan zou ik dondersgoed weten wat zich allemaal afspeelt op zo’n jongerenvakantie. Ik vind het ook gek dat ouders denken dat je daar braaf culturele dingen doet en één wijntje drinkt. Want geloof mij: iedereen gaat daar los. Als ik een dochter heb later, zou ik al blij zijn als ze niet zwanger terugkomt met een tattoo op haar voorhoofd."

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.