Vrouw/Seks & Relaties
626027473
Seks & Relaties

The Polyamorie Files 70: 'Wat heb je tegen dat mens gezegd?!'

The Polyamorie Files 70

The Polyamorie Files 70

Ella (41) en Jeff (41) hebben twee kinderen en zijn ruim 14 jaar gelukkig getrouwd. Ella is op stap met haar zus als haar een onaangename verrassing staat te wachten.

The Polyamorie Files 70

The Polyamorie Files 70

“Zit jij op Tinder?” vraag ik mijn zus als we de bioscoop in lopen. “Wat? Ik? Nee man, dat is alleen maar voor seks. En als ik dat wil dan bel ik wel een ex of ga ik naar de kroeg.” Ze rolt met haar ogen en schiet in de lach. “Jij wel dan? Zit je stiekem te swipen? Tinder is echt súper kansloos hoor.” Ik schud snel mijn hoofd en stop mijn telefoon nog dieper in mijn jaszak. Ik wil niet dat mijn zus weet dat ik continu meldingen binnen krijg van mijn Tinder-matches.

Tinder

Tijdens de film blijven er maar berichtjes binnenkomen op mijn telefoon. Om de paar minuten voel ik het ding trillen in mijn jas op mijn schoot. Na de lange werkdag afgelopen weekend hebben Lize en ik, onder het genot van een fles wijn, een profiel voor me aangemaakt. Sindsdien ben ik de datingapp aan het ontdekken en inmiddels heb ik contact met een paar mannen.

Als Sara na de film naar het toilet gaat, check ik snel mijn berichten. Ik zie dat zes nieuwe matches heb en een aantal nieuwe berichten. Snel check ik de profielen en berichtjes, maar voordat ik iets kan terugsturen, is Sara alweer terug. Ik stop mijn telefoon weer in mijn zak. “Ben je belangrijk geweest? Gaan we nog wat drinken, of moet je al naar huis?” Ik antwoord dat ik nog wel even tijd heb om met haar te drinken en samen gaan we naar de wijnbar tegenover de bioscoop.

Jackie

Aan de bar raakt Sara in gesprek met een man naast haar aan de bar en ik zie hoe ze met hem zit te flirten. Zo onopvallend mogelijk probeer ik de tinderberichten op mijn telefoon te lezen als er een appje van Jackie binnenkomt. “Hi Ella, kun je me nu even bellen, het is belangrijk.” Ik kijk naar het bericht en vraag me af wat er kan zijn. Jeff is thuis met de kinderen, er zal toch niks gebeurd zijn? Maar dan zou ik dat toch eerder horen dan zij. “Verdomme”, mompel ik net iets te hard.

“Wat is er? Problemen thuis?” Sara kijkt naar mijn telefoon. “Nee, ik weet het niet. Een bericht van Jackie. Ze wil me spreken en zegt dat het belangrijk is.” Sara gebaart met haar hoofd naar de deur. “Nou, bel haar dan even. Dan weet je wat er is. Ik red me hier wel hoor.” Bij die laatste zin kijkt ze de man naast haar veelbetekenend aan en die beantwoordt haar blik door zijn hand op haar been te leggen. Ik voel me letterlijk overbodig en loop naar buiten om te bellen.

Niks ergs

“Oh wat fijn dat je me zo snel terugbelt”, hoor ik Jackie aan de andere kant van de telefoon zeggen. “Ja, wat is er? Ben je oké, is er iets met Jeff of de kinderen? Wat is er aan de hand?” Ik hoor hoe ik nerveus al mijn vragen stel. Gelach aan de andere kant. “Oh nee joh, er is niks ergs of zo hoor, haha! Ik wilde je alleen maar even bellen over Jeffs verjaardag. Het leek me leuk om hem te verrassen met een feestje met wat vrienden en collega’s. Wat vind jij ervan?”

Geïrriteerd antwoord ik haar dat het me geen hol interesseert wat we gaan doen met Jeffs verjaardag en dat ik nu ook helemaal geen zin heb om het met haar over zijn verjaardag te hebben. “Oké, maar wil je er wel bij zijn dan?” vraagt ze met een zacht stemmetje. “Laat maar weten wat je in je hoofd hebt. Ik zorg wel dat ik erbij ben, maar ik heb geen zin om thuis iets te regelen. En nu al helemaal niet, ik ben op stap met mijn zus.”

Ben jij Ella?

Nadat ik heb opgehangen, loop ik terug naar binnen. Aan de bar is mijn zus inmiddels half op schoot gekropen bij de man met wie ze stond te kletsen. Ik ga er wat ongemakkelijk naast staan en check opnieuw mijn tinderberichten. Opeens word ik op mijn schouder getikt, als ik me omdraai kijk ik in een boos vrouwengezicht. “Ben jij Ella?” vraagt ze ongeduldig. Ik bekijk haar van top tot teen en knik langzaam. “Ja, en wie ben jij?” Zonder antwoord te geven, pakt de dame mijn rode wijn uit mijn handen en smijt ze het in mijn gezicht. Daarna draait ze zich om en loopt ze snel de bar uit.

Ik kijk naar mijn shirt en schoenen die onder de rode wijn zitten. Mijn zus giert het uit en slaat haar arm om me heen. “Wie is dat El? Wat heb je gedaan? Oh mijn god, je zit helemaal onder. Wat heb je tegen dat mens gezegd?” Beduusd veeg ik de wijn met een servet van mijn gezicht. Ik heb geen idee wie dat was.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.