Vrouw/Praat Mee
627871507
Praat Mee

Praat mee

Helpt ouderenuurtje in supermarkt bij het indammen?

Een ouderenuurtje in de supermarkten, dus uitsluitend voor ouderen en andere kwetsbaren om boodschappen te doen in tijden van corona. Minister Eric Wiebes ziet het wel zitten en gaat het sympathieke idee onder de aandacht van de supermarkten brengen. Geïnspireerd op het voorbeeld van supermarkten in België.

Ouderen durven in de coronacrisis vaak geen boodschappen te doen. Een ouderenuurtje in de supermarkt zou dit probleem kunnen tackelen. ’Zijn ze er meteen lekker uit’, zou je denken. Een alternatief zou kunnen zijn dat anderen boodschappen voor ouderen doen, maar daar is ook weer wat voor te zeggen, gezien een tweet van de politie.

Prins Constantijn ziet ook wel heil in het idee van zo’n ouderenuurtje en ontluikt een nieuw voordeel. Geïnspireerd op supermarkten in Amerika twittert hij dat hij het een goed idee zou vinden als supermarkten de eerste twee uur geopend zouden zijn voor ouderen. Niet alleen tegen besmettingsgevaar, maar ook tegen het hamsteren.

Maar niet iedereen is te spreken over het idee van Wiebes. Zo stipt Tessa een punt aan dat ouderen elkaar ook kunnen besmetten...

… en draagt Nadï het argument aan menig oudere te kennen die gezonder is dan zij.

Praat mee

Wat vind jij? Vind je het een goed idee om supermarkttijd te reserveren voor ouderen? Of denk je dat ze toch beter thuis kunnen blijven? Praat met ons mee op Facebook!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.