Vrouw/Glossy
63079425
Glossy

VROUW Glossy

‘Magere’ spinazieravioli uit Zuid-Tirol van oma Anna Maria

‘Magere’ spinazieravioli uit Zuid-Tirol van oma Anna Maria.

‘Magere’ spinazieravioli uit Zuid-Tirol van oma Anna Maria.

Pasta van een Italiaanse oma, bestaat er iets lekkerders? Puur, simpel en vers, dit ravioli recept komt uit Pasta Grannies – Comfort Cooking van Vicky Bennison. Een hartverwarmend boek vol authentieke gerechten en mooie verhalen uit alle streken van Italië. Delizioso!

‘Magere’ spinazieravioli uit Zuid-Tirol van oma Anna Maria.

‘Magere’ spinazieravioli uit Zuid-Tirol van oma Anna Maria.

Ingrediënten ravioli recept

(voor 32 ravioli)

Ingrediënten pasta ravioli recept

 • 125 g 00-bloem
 • 125 g farromeel (of roggemeel)
 • 55 g ei of 1 ei, losgeklopt
 • 10 g olijfolie
 • 70 ml lauwwarm water
 • snuf zout

Ingrediënten vulling ravioli recept

 • 30 g boter
 • 50 g ui, in kleine blokjes
 • 15 g 0- of patentbloem
 • 25 ml water of groentebouillon
 • 200 g diepgevroren spinazieblokjes, ontdooid
 • nootmuskaat, naar smaak
 • 25 g Parmezaanse kaas, geraspt
 • zout, naar smaak

Ingrediënten erbij

 • 100 g boter
 • 50 g parmezaanse kaas, geraspt
 • blaadjes salie, krokant gebakken in olijfolie (optioneel)

Bereidingswijze pastadeeg

Stap 1: meng de ingrediënten

Meng de 00-bloem en het farromeel, maak er een kuiltje in, doe daar het ei, de olijfolie, het water en zout in. Roer de vloeibare ingrediënten met een vork door elkaar en trek ze dan door het meel.

Stap 2: kneed het deeg

Breek het kuiltje als de vloeibare ingrediënten niet meer lopen en maak er een deegbal van. Kneed het 10 minuten tot het glad is. Laat het 30 minuten rusten in een afgedekte kom.

Stap 3: rol het deeg uit

Rol dan het deeg uit tot een dikte van 2 mm. Gebruik een uitsteekvorm van 7½ cm om rondjes uit te steken; je moet er 32 stuks uit kunnen halen.

Bereidingswijze vulling van de ravioli

Stap 1: bak ui in boter

Laat voor de vulling de boter in een koekenpan op halfhoog vuur smelten. Voeg de ui en een snuf zout toe en bak circa 7 minuten tot de ui zacht en glazig is.

Stap 2: maak de roux

Roer de bloem erdoor en voeg het water of de bouillon toe om een dikke roux te maken. Bak nog een paar minuten en doe de gehakte spinazie erbij. Breng het op smaak met zout en flink wat nootmuskaat, en verhit circa 10 minuten tot het heel dik is.

Stap 3: laat de vulling afkoelen

Schep het in een kom en laat het iets afkoelen voor je de geraspte Parmezaanse kaas toevoegt. Pureer het mengsel met een staafmixer.

Stap 4: vul de ravioli

Gebruik een spuitzak of schep wat vulling ter grootte van een gepelde walnoot op een van de kanten van alle pastarondjes. Vouw de ene helft over de vulling om een halvemaan te maken. Zorg dat de randen goed passen en knijp ze dicht.

Stap 5: Kook de ravioli

Breng een pan gezouten water aan de kook, voeg de pasta toe en kook ze een paar minuten zachtjes. Schep ze eruit met een schuimspaan en schik ze op een warm bord.

Stap 6: Ravioli serveren

Laat de boter in een kleine anti-aanbakpan smelten tot deze goudbruin is. Bestrooi de ravioli met geraspte Parmezaanse kaas en giet de bruine boter erover. Serveer ze meteen, desgewenst met krokant gebakken salie.

Meer VROUW

Dit artikel stond eerder in VROUW Glossy. In de nieuwste VROUW Glossy lees je onder andere het openhartige interview met Loes Haverkort over haar retourtje Frankrijk: ’Ik parkeerde mijn carrière als actrice… Allemaal doodeng, maar juist dan moet ik het doen van mezelf.’ Daarnaast interviewen we vier dappere vrouwen en één man, van wie hun geliefden er flink wat geheimen op na bleken te houden. Barbara (51) is moeder van vier kinderen, van wie twee transgender en één non-binair. Samen met de laatste, Ace (19), en oma Tineke (75) vertelt ze over nare reacties en hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar. We zochten uit of liefde écht blind maakt. En Emma (43) vertelt waarom samenwonen niets voor haar is, hoe dol ze ook is op haar geliefde. Dit en heel veel meer lees je in de nieuwste VROUW Glossy.

Mocht je nou geen nummer willen missen, neem dan hier een extra voordelig abonnement op VROUW Glossy

Speciaal voor de trouwste lezeressen versturen we elke dag een mail met al onze dagelijkse hoogtepunten. Abonneer je hier. Verder kun je ons natuurlijk op de voet volgen op TikTok, Facebook en Instagram.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.