Vrouw/Praat Mee
632873172
Praat Mee

Praat mee

’Mijn man slaat de bevalling liever even over’

zwangere vrouw in wachtkamer

zwangere vrouw in wachtkamer

Een man die niet bij de bevalling is... Het komt voor. Gelukkig willen de meeste mannen het, ondanks alle schrikbeelden, voor geen goud missen. Al blijven er verhalen te over over echtgenoten die het - al dan niet expres - nèt niet redden.

zwangere vrouw in wachtkamer

zwangere vrouw in wachtkamer

Zoals laatst in Rotterdam. Daar dreigde een man de bevalling van zijn vrouw te missen, omdat hij nogal vast lag te slapen. En dus kreeg de politie een ongewoon verzoek: of ze de aanstaande vader wakker konden maken. Maar dat had nogal wat voeten in aarde...

Het ziekenhuis had de man eerder die avond naar huis gestuurd, maar opeens ging de bevalling toch heel snel. Omdat de verpleging hem niet te pakken kreeg, belden ze uit wanhoop de politie. Helaas hoorde de aanstaande vader de deurbel niet.

Na heel wat gebons op de deur en het roepen van de naam van de man, ging de voordeur dan eindelijk open. En dus kon eindelijk de race naar het ziekenhuis worden ingezet. Speciaal voor de vader werden de wegwerkzaamheden op de N3 stilgelegd. Uiteindelijk was de vader in spe nog net op tijd in het ziekenhuis en kon hij het laatste halfuurtje van de bevalling nog meemaken.

Seksleven

Eerder maakte de man van de Engelse Rachel Rounds het helemaal bont. Haar man Tom gaf al voor de geboorte te kennen dat hij liever niet bij de bevalling wilde zijn, omdat hij hun seksleven leuk wilde houden. „Hij is er even bij geweest, op de gang. Maar zelfs dat hield hij niet vol.” Uiteindelijk dook Tom volgens The Daily Mail de kroeg in...

Ook op de VROUW-redactie verhalen te over. Van de vriend die nog even die ene Netflix-aflevering wilde afkijken terwijl de weeën al een piek bereikten en zijn hoogzwangere vriendin al met de koffer bij de deur stond, tot de aanstaande vader die flauw viel omdat hij niet tegen bloed kan tot de man die buiten de ziekenhuispoort effe een bakkie ging doen en daardoor bijna de bevalling miste.

Hilarisch is ook het verhaal van een collega die vertelde dat het ambulancepersoneel per abuis de man van een vriendin meenam omdat hij flauw was gevallen en haar lieten liggen. Met 6 centimeter ontsluiting...

Praat mee

En hoe was dat bij jou? Was jouw man bij de bevalling? Of heb jij een ander, wellicht hilarisch, verhaal over de houding van de aanstaande vader bij de bevalling? Praat mee op Facebook!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.