Vrouw/Praat Mee
633667514
Praat Mee

Waarom voelen wij ons toch zo kaal zonder make-up?

Vrouwen, we zijn prachtig. Mét of zonder make-up. Toch durven we onopgemaakt nauwelijks de deur uit. Dat bleek wel tijdens het verjaardagsfeest van Linda de Mol. Omdat zij na een oogbehandeling drie weken lang geen make-up mocht dragen, bepaalde zij voor haar feest de dresscode: no make-up. Maar de genodigden werden daar toch wel een beetje zenuwachtig van.

Zo vroegen er een paar of ze niet toch wat make-up op mochten. Al was het maar wat mascara, blush of een beetje lippenstift. Maar Linda was onverbiddelijk. Haar visagiste zou aan de deur elk spoortje wegpoetsen. Uiteindelijk liep iedereen dus met een blotebillengezicht rond, althans dat vonden de gasten zelf. Linda daarentegen vond iedereen prachtig, zo liet ze weten in het voorwoord van de jongste editie van haar magazine. Soms zelfs mooier dan mét make-up.

Bloedmooi

Ook op social media regende het complimenten in reactie op de make-uploze selfies die vrouwen deelden naar aanleiding van Linda’s verhaal. De vrouwen op de foto vonden zichzelf er ziek, bleek of kaal uitzien, maar andere vrouwen vonden hen bloedmooi.

Waarom vinden we het dan toch zo moeilijk om zonder smeersels de deur uit te stappen? Of om zonder make-up naar een feestje te gaan, waar verder ook helemaal niemand is opgemaakt?

Dagelijkse dosis mascara

Om de hand in eigen boezem te steken: ik vind het zelf ook doodeng. Mijn honden laat ik niet uit zonder mijn dagelijkse dosis mascara. En ook in de supermarkt durf ik mij niet te vertonen voordat ik een kwastje langs mijn wimpers heb gehaald. Doodsbang dat mensen mij zonder make-up ineens heel lelijk vinden. En dat, terwijl mannen negen van de tien keer aangeven niet eens het verschil te zien. Ik weet beter, maar toch, zonder make-up voelt het niet beter.

Praat mee

Dus, vrouwen, waarom voelen we ons zo kaal zonder make-up? Of heb jij daar helemaal geen last van en vind je het juist lekker om puur natuur door het leven te gaan? En zou je naar een feestje durven met dresscode: no make-up? Of zou je toch stiekem wat op je gezicht proberen te smeren? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.