Vrouw/Praat Mee
635416940
Praat Mee

Wanneer de overgang je van je werk houdt... Zie jij iets in 'overgangsverlof'?

Zie jij iets in 'overgangsverlof'?

Zie jij iets in 'overgangsverlof'?

Nachtelijk zweten, slapeloosheid, vergeetachtigheid en opvliegers. Je bent in de overgang en je sleept je naar het werk. Vind jij dat er iets als overgangsverlof zou moeten bestaan? Praat mee!

Zie jij iets in 'overgangsverlof'?

Zie jij iets in 'overgangsverlof'?

Het Algemeen Dagblad was bij een workshop over werken tijdens de overgang en hoorde daar het relaas van vijftiger Olga. Olga heeft zo'n 40 (!) opvliegers per dag en ligt minstens twee nachten per week van twee tot zes wakker. Tegen de tijd dat ze eindelijk in slaap valt, gaat de wekker. “Op zulke dagen zou ik het liefst mijn werkgever bellen en zeggen: ‘Ik begin vandaag om tien uur.’ Maar dat durf ik niet.”

Plafonddienst

Zo sleept Olga zich door de week heen. De ene vrije dag in de week is haar redding. Voor mij als vijftiger is dit redelijk herkenbaar. Nacht na nacht ‘plafonddienst’ hebben en tegen de tijd dat je eruit moet in een diepe slaap vallen, hormonen die rare dingen met je doen. Opvliegers op de meest ongepaste momenten. Tijdens een presentatie bijvoorbeeld, als je in een vergadering zit en je wat in wil brengen.

Het taboe op de overgang moet doorbroken worden, schrijft het AD naar aanleiding van de workshop. Vooral op de werkvloer, pleit de krant, want het is een breed maatschappelijk en economisch probleem: "Als we er niets aan doen, hangt daar een flink prijskaartje aan."

Praat mee

Is dit herkenbaar voor jou? Hoe ga jij op je werk om met de overgang? Vind je dat er zoiets als 'overgangsverlof' zou moeten bestaan? Of denk je niet dat jouw werknemer daaraan zou willen meewerken? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.