Vrouw/Praat Mee
635452912
Praat Mee

Zwanger zonder seks... Baby uit het lab!

Zwanger zonder seks... Baby uit het lab!

Zwanger zonder seks... Baby uit het lab!

Stel je bent 40 en je bent single. Je zou nog dolgraag een baby willen, maar die leuke man ben je nog niet tegengekomen. Maar er is goed nieuws: 'straks' heb je die al niet meer nodig, en kan ook een man zonder tussenkomst van een vrouw vader worden.

Zwanger zonder seks... Baby uit het lab!

Zwanger zonder seks... Baby uit het lab!

Nederlandse wetenschappers zijn er namelijk in geslaagd om nieuw leven te laten ontstaan in het laboratorium. Zónder versmelting van eicellen en zaadcellen hebben zij 'embryo-achtige structuren' opgekweekt uit de stamcellen van muizen.

Schaafseltje huid

Het is voor het eerst dat celbiologen beginnende embryo’s hebben kunnen maken, zónder dat die ontstonden door natuurlijke voortplanting. In de wetenschappelijke wereld groeit nu voorzichtig de overtuiging dat het ooit mogelijk zal zijn mensen te maken zonder dat daar een natuurlijke bevruchting voor nodig is. Stamcellen uit een schaafseltje huid zijn dan al voldoende om een nieuw individu te maken.

Innesteling

Prof. dr. Clemens van Blitterswijk, directeur van het MERLN Institute: "Deze synthetische vroegembryo’s leidden zelfs al tot beginnende zwangerschappen; ze waren reeds met innesteling in de baarmoeder begonnen."

Ethicus Guido de Wert: "Sommige onderzoekers zeggen: 'Wij willen dit onderzoek ook gaan doen in een humaan model', dus met menselijke embryo’s of embryo-achtige structuren, maar dat is een heel controversieel gebied."

Baby uit lab

Juich jij dergelijke ontwikkelingen toe? Zou jij een baby uit een laboratorium overwegen? En denk jij dat natuurlijke voorplanting in de toekomst deels zal verdwijnen of denk jij dat we dit soort dingen niet moeten willen? Of snap je er amper wat van en vind je het doodeng? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.