Vrouw/Polyamorie files
636799915
Polyamorie files

The Polyamorie Files

Polyamorie Files 81: Ik wil niet naar een parenclub!

Ella (41) en Jeff (42) hebben twee kinderen en zijn ruim 14 jaar gelukkig getrouwd. Jeff neemt Ella mee naar een parenclub, maar Ella durft niet naar binnen.

Ik wil niet

„Hier ga ik echt niet naar binnen hoor!” Mijn stem slaat over omdat ik nerveus ben en snel laat ik Jeffs hand los. Ik draai me om naar de auto en zeg boos dat hij de deur van het slot moet halen. Hij fronst en kijkt me lang aan, maar zegt niets. Ik ga snel weer in de auto zitten. Met een zucht stapt ook Jeff weer in. „Waarom heb je niet gezegd dat we hierheen gingen? Ik wil dit niet!” Mijn stem klinkt hoog en mijn armen beven.

„Sorry El, ik dacht echt dat je iets nieuws wilde proberen. Ik heb goede verhalen gehoord over deze club.” Hij staart voor zich uit naar de boerderij en we zien hoe een man en vrouw gearmd naar binnen gaan. Zou zij ook niks onder haar jas aan hebben? „Ja, ik wilde iets met jou alleen, iets spannends. Niet met een miljoen andere mensen erbij. En hoezo heb je van deze club gehoord? Van wie dan? Ik ken echt niemand die naar dit soort clubs gaat!”

Spannend

„Er zijn er anders zat door heel Nederland, het zal je verbazen hoeveel mensen dit soort clubs bezoeken. Maar goed, ik heb het er weleens over gehad met een collega tijdens een personeelsfeestje.” Ik vraag me af welke collega dat moet zijn geweest, maar ik vraag niet door. De ramen van de auto beslaan en nerveus pluk ik aan mijn jas. „Weet je dan ook hoe het daar binnen is? Hoe het gaat daar?”

Jeff haalt zijn schouders op en staart nog steeds voor zich uit. „Ik ben ook super nerveus, ik weet het niet precies. Je mag in ieder geval alleen als stel naar binnen en vanaf elf uur is het kleren uit. Of alleen in ondergoed.” Ik kan een nerveuze lach niet onderdrukken en voor ik het weet heb ik de slappe lach. Jeff raakt zichtbaar geïrriteerd. „Sjonge El, je wilde iets spannends. We kunnen toch gewoon eens kijken of dit iets voor ons is?”

In mijn hoofd probeer ik voor te stellen hoe allerlei halfnaakte stelletjes daar binnen in die boerderij zitten. „Ik weet niet Jeff, ik weet niet of ik er zin in heb om jou met anderen te zien. Of om zelf met onbekenden aan de gang te gaan nu.” Vanbinnen maak ik me vooral druk over hoe ik eruitzie. Zullen er überhaupt mensen zijn die ons, of mij, leuk genoeg vinden om iets mee te doen? Ben ik niet te oud hiervoor? Wat voor mensen zouden daar rondlopen?

„We zijn niks verplicht schat. We kunnen binnen toch gewoon aan de bar gaan zitten en kijken of we het iets vinden? Als het niks is, staan we zo weer buiten.” Er lopen weer twee stelletjes richting de ingang. Ik zie een wat gezette man met een blonde vrouw naar binnen gaan, ik weet zeker dat ze ouder zijn dan wij. Ergens voel ik me opgelucht. Dan ben ik in ieder geval niet de oudste of de lelijkste.

Codewoord

„Oké...” zeg ik langzaam. „Oké, we gaan even kijken binnen. Maar ik wil niet dat iedereen zomaar aan me gaat zitten!” Jeff schudt zijn hoofd. „Dit is een nette club, niemand mag zomaar aan je zitten. En laten we afspreken dat we altijd eerst met elkaar even overleggen.” Ik knik langzaam en voel mijn benen slap worden van de zenuwen.

„En een codewoord”, zeg ik er achteraan, „ik wil een codewoord afspreken voor als een van ons meteen weg wil.” Jeff lacht en vraagt me wat het codewoord moet zijn. Zonder na te denken zeg ik dat ’soepstengel’ het codewoord moet zijn. Jeffs lach buldert door de auto en nerveus stappen we allebei uit. Als hij mijn hand pakt, kus ik hem lang op zijn mond. „Ik hou van je Jeff.”

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.