Nieuws/Vrouw
638531457
Vrouw

Rianne over BZV-liefde Jan: 'Het is een droom die uitkomt'

"Ik keek naar een uitzending van Boer zoekt Vrouw en zag me toch een leuke Texelse schapenboer voorbij-komen… Ik kom uit Friesland en ging vroeger vaak met mijn ouders naar Texel. Op de boot kreeg ik altijd meteen een vakantiegevoel. Toen ik Jan leerde kennen, woonde ik al negen jaar in IJmuiden. Ik zat daar in de hypotheken, maar wilde graag ergens een camping gaan runnen en paarden houden. Dat Jan een camping had, wist ik in het begin helemaal niet… Ik ben echt op hém gevallen!"

"Na een half jaar ben ik al bij Jan ingetrokken. Ik heb twintig open sollicitaties gedaan en werd voor acht gesprekken uitgenodigd. Helaas waren de meeste banen onder mijn niveau of het salaris heel laag. Uiteindelijk heb ik elf maanden bij een heel leuk assurantiekantoor gewerkt. Tot het niet meer te combineren was met de boerderij. Ik deed van alles een beetje, dat werkte niet. Ik doe nu wat ik altijd al wilde. Ik regel de reserveringen voor de boerderijcamping en vakantiewoning, doe de boekhouding, het personeelsbeleid. In de boerderijwinkel verkoop ik ons lamsvlees en onze kaas, en soms help ik met lammeren."

Onverwoestbare energie

"Jan is heel zorgzaam, voor de dieren, maar ook voor mij. Hij heeft een onverwoestbare energie. Dat we weinig tijd voor elkaar hebben, vind ik soms wel moeilijk. Maar als we op vakantie gaan, ben ik degene die het meest heimwee heeft!"

"De vaste wal mis ik helemaal niet. We hebben hier alles wat we nodig hebben. Mijn hobby is paardrijden, en er zijn hier elke maand wedstrijden. Mijn ouders staan regelmatig met de camper op onze camping. Andersom is wel lastiger; in het zomerseizoen proberen we bezoekjes naar de vaste wal uit te stellen. Ik heb hier heel wat vrienden gemaakt. Jan heeft me natuurlijk aan mensen voorgesteld, maar dat was niet eens nodig. Ik maak gemakkelijk contact, meng me er wel tussen."

Komst kindje

"Als ik op mijn paard over het strand galoppeer, prijs ik mezelf gelukkig dat ik hier woon. Het is een droom die uitkomt. Nee, ik ga hier niet meer weg. Binnenkort krijgen we een kindje, er is toch geen mooiere omgeving om op te groeien?”

Jan: ‘Of ik voor Rianne naar de Randstad zou verhuizen..?’

“Rianne heeft er echt haar eigen succes van gemaakt. Het is niet makkelijk om op Texel een baan te vinden, maar haar lukte het meteen. Dat ze toch op de boerderij ging werken, was ook helemaal haar eigen keuze. Door Boer zoekt Vrouw hebben we meer klanten in onze winkel, maar dat ze blijven komen, is aan Rianne te danken. Zij heeft de winkel groter gemaakt, voor nieuwe spullen gezorgd. Het enige wat ik kan doen, is haar niet afremmen. Andersom kan ik het me niet voorstellen dat ik voor haar Texel zou verlaten, ik zou niet kunnen aarden in de Randstad. We komen nog weleens in IJmuiden waar Rianne heeft gewoond, maar ik ben altijd blij als we daar weer weg zijn!”

VROUW Magazine

In VROUW Magazine lees je nog twee liefdesverhalen van vrouwen die naar Texel zijn verhuisd, zoals Ellen van der Linde (27): 'Ik was nog nooit op Texel geweest. Dacht: het zal wel zo’n eiland zijn voor mensen met een afritsbroek. Ik kom uit de Achterhoek, maar voordat Martijn en ik een relatie kregen, woonde ik in Sevilla en New York, het tegenovergestelde!'

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.