Nieuws/Vrouw
650497367
Vrouw

'Op een dag werd ik scheel wakker'

Anne-Mieke Bovelett

Anne-Mieke Bovelett

Vroeger werden ze gepest of keek er niemand naar ze om, maar moet je deze prachtige vrouwen nu eens zien! Laatbloeiers in het zonnetje. Anne-Mieke Bovelett (45) is getrouwd en stopte met haar reclamebureau om kookworkshops te geven.

Anne-Mieke Bovelett

Anne-Mieke Bovelett

“Ik was een schattig kind, maar wel zo scheel als een otter en met een gebit als een fietsenrek. Op mijn derde ben ik met mijn fietsje de trap afgereden; al mijn tanden lagen eruit. De tandarts kon ze gelukkig terugplaatsen, maar mooi was het niet. Toen ik ging wisselen, werd mijn gebit steeds schever.

Wat er met mijn oog gebeurde, is nog steeds een mysterie: mijn moeder bracht me naar bed met twee normale ogen en de volgende dag werd ik scheel wakker. Nu valt het niet meer zo op, behalve als ik moe ben of mijn lenzen niet in heb. Ik heb nog steeds kameleon-ogen. Ze bewegen onafhankelijk van elkaar.

Onzekerheid

Ik durfde nooit voluit te lachen en maskeerde mijn onzekerheid met een vlotte babbel. In 2008 kreeg ik een kaakoperatie. Wat een verschil! Toen de dag voor mijn bruiloft mijn beugel eruit ging, dacht ik: ‘Wow kijk mij nou!’ Een visagiste had me opgemaakt en ik had extensions in m’n haar; ik herkende mezelf niet! Toch was ik er nog niet: in de loop der tijd was ik steeds zwaarder geworden. Ik had ruim dertig kilo overgewicht. De knop ging om toen ik een oude bekende tegenkwam die zich rot schrok. ‘Wat is er met jou gebeurd?’ zei hij. Toen besloot ik: ‘Nu ga ik er iets aan doen.’

Opscheppen

Dankzij Weight Watchers viel ik binnen een jaar 22 kilo af. Ik had een heel nieuw lichaam. Mijn man zei: ‘Ik heb je nooit als te dik gezien, want ik hou van je en verveel me nooit met je. Maar via via hoorde ik wel dat hij tegen zijn vrienden had opgeschept: ‘Ik heb een vrouw die alleen maar mooier en jonger wordt.’ Zo lief!”

Tekst: Vivienne Groenewoud

Lees dit weekend meer mooie verhalen in VROUW magazine

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.