Vrouw/Praat Mee
652332721
Praat Mee

Praat mee

Gezonde kinderproducten... Hoe moeilijk kan het zijn?!?

Jonge kinderen worden al snel enthousiast als ze hun favoriete stripheld of dier op een verpakking spotten. Maar gezónde kinderproducten moet je in de supermarkt met een vergrootglas zoeken. Gevolg: veel kinderen hebben geen gezond voedingspatroon. Ze eten te weinig wat goed voor ze is en te veel van wat ze niet nodig hebben, zo schrijft het AD. Vroeg VROUW zich af: ’Hoe moeilijk kan het zijn?!?’

Uit een onderzoek van kinderrechtenorganisatie Unicef blijkt dat maar liefst driekwart van de producten niet binnen de schijf van vijf past. Hierdoor krijgen kinderen niet genoeg binnen van de voedingsstoffen die ze nodig hebben en zijn ze vatbaarder voor overgewicht en diabetes.

Veelal gaat het over te veel suikers, zout of juist te weinig vezels in bijvoorbeeld ontbijtgranen. Unicef vindt het onverantwoord dat er op de toetjesafdeling geen enkel product voldoet aan de eisen van de schijf van vijf. De kinderrechtenorganisatie pleit in het AD voor ’eerlijkere’ en ’duidelijkere’ communicatie plus een verbod op kindermarketing voor ongezonde producten.

Praat mee

Lukt het jou om jouw kind(eren) desondanks gezond(er) te laten eten? Zo ja, hoe? Praat mee op onze Facebook-pagina!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.