Vrouw/Seks & Relaties
665925792
Seks & Relaties

'Ik ben verliefd op mijn sportleraar'

In Lieve Sabine bespreken we wekelijks opvallende, leuke, moeilijke en soms ook pijnlijke problemen.

Lieve Sabine,

Ik sport sinds een jaar bij een sportschool en nu ben ik verliefd op een van de instructeurs. Niet zomaar verliefd, maar echt hoteldebotel. Ik zorg er altijd voor dat ik naar zijn lessen kan. Laatst heb ik zelfs met een collega geruild toen ik hoorde dat hij een les zou invallen.

Alleen... we hebben allebei een relatie. Desondanks heb ik het idee dat hij met me flirt. Hij maakt bepaalde opmerkingen en voordat de les begint maakt hij ook altijd even een praatje met mij. Hij kent zelfs mijn naam zonder dat ik me ooit heb voorgesteld!

Ik voel me echt een verliefde puber en weet niet wat ik hiermee aan moet. Misschien is het geen flirten van hem en is hij gewoon echt zo aardig? Maar goed, hij zoekt tijdens de spinning- of pumples eigenlijk altijd contact met mij. Het maakt me zelfs niet uit dat ik door die lessen een rood hoofd krijg, want als ik dan met hem praat, kan hij niet zien dat ik bloos.

Ik fantaseer dat hij me kust, me aanraakt en dat hij me vertelt dat hij ook wat voor mij voelt. Wat moet ik nou? Hem zeggen dat ik hem leuk vind en dan zijn reactie peilen?Of die verliefdheid aan de kant zetten? Liefs, een wanhopig anoniempje

Sabine: "Wat kan verliefdheid leuk zijn hè!? Maar ook vreselijk onhandig en zenuwslopend. Zeker als je (nog) in een relatie zit... Halló anoniempje!! Je hébt al verkering weet je nog? Je vraagt of je de verliefdheid aan de kant moet zetten.

Maar eigenlijk luidt de vraag: 'Wat wil je met je huidige geliefde?' Ga je hem bedriegen of blijf je bij de les - en dan niet de sportles - en werk je aan jouw huidige relatie? Met een onschuldige flirt is wat mij betreft niet zoveel mis, maar dit klinkt toch meer alsof je toestemming vraagt om vreemd te gaan.

Dat is toch niet fair jegens je huidige partner? Misschien dat je nog eerst even wat energie zou kunnen steken in jullie relatie? En als jullie uiteindelijk toch niet voor elkaar bestemd blijken te zijn, kun je altijd nog een lijntje naar je sportinstructeur uitgooien. Je zult ondertussen wel lekker fit zijn door al dat sporten. Dat is dan weer een voordeel. Succes met je keuze(s)!"

Heb jij ook een vraag aan Lieve Sabine? Stel die dan hier anoniem.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.