Vrouw/In het nieuws
666205377
In het nieuws

VROUW Glossy

Antje heeft een speciale actie voor jou!

Antje Monteiro (51) zag al haar boekingen in rook opgaan, maar die tegenslag krijgt haar er niet onder. Sterker nog: ze is terug op het podium mét een speciale actie voor VROUW-lezeressen! We herplaatsen daarom dit artikel dat eerder in VROUW Glossy stond.

Ben jij crisisbestendig? Jouw agenda zal door corona ook wel helemaal leeg zijn...

„Ik had heel veel optredens staan, maar die zijn inderdaad allemaal afgezegd. Ik word dubbel getroffen, want ik heb ook een boekingskantoor voor artiesten en evenementen. Hartstikke vervelend. Gelukkig ben ik een control freak, dus ik heb voor een buffer gezorgd. In die zin ben ik crisisbestendig. En bij mij is altijd het glas halfvol, ook nu. Ga ik er dood aan? Nee. Kan ik nog eten? Ja. Helpt de regering? Ja. Woon ik in een perfect land? Ja, want ik woon in Nederland, wat een geluk!”

Jij houdt van het goede leven... Is het dan niet lastig om een stapje terug te doen?

„Ik ben een enorme bourgondiër. Ik houd van luxe, van mooie spullen, van uit eten gaan, presteren, succes... Maar ik kan ook heel goed zonder. Dan ga ik een keer niet op vakantie. Dan vier ik mijn verjaardag maar in kleine kring. Geen enkel probleem. Ik heb te veel meegemaakt om daarvan in de stress te schieten. En laten we eerlijk zijn, het kon ook allemaal wel een tandje minder. Het was alleen nog maar consumeren, consumeren, consumeren en meer, meer, meer.”

„Ik kom ook helemaal tot rust nu het wat minder jachtig is. In mijn leven was het rennen en vliegen van optredens naar afspraken en vergaderingen. En dan moet je sociaal nog zo veel! Het enige wat ik nu mis, is mijn masseur. Ik heb heel snel last van mijn nek. Maar verder vind ik het wel relaxt zo. Vlak voor de lockdown heb ik mijn uitgroei laten doen en gelukkig heb ik geen kunstnagels. En al zie ik er straks niet meer uit - ik kom toch nergens, haha!”

Ben je bang om ziek te worden?

„Ja. Ik ben een hypochonder, altijd al geweest. Minder dan in het verleden maar ik zal altijd sneller naar de dokter gaan dan een ander. Vroeger had ik echt paniekaanvallen, bij het minste of geringste was ik ervan overtuigd dat ik zou doodgaan. Dan belde ik mijn zus - die toen nog leefde - en zei ik: ’Ik voel me niet goed, ik kan niet meer ademen, ik denk niet dat ik de nacht overleef. Wil jij morgenochtend even checken of ik nog leef, want Romy moet uit bed gehaald worden.’ Erg hè?”

Toen je 26 was, overleed je vader aan een hartstilstand, en je zus Marina stierf op haar 42e aan een hersenbloeding. Heeft dat ermee te maken?

„Mijn zus had ik vlak voor haar hersenbloeding nog aan de lijn en zij viel kort daarna dood neer. Gek genoeg werd mijn hypochondrie daarna minder. Het was een soort eyeopener. Ik dacht: ’Ik kan wel bang zijn, maar als het mijn tijd is, is het blijkbaar gewoon mijn tijd’. Dat gaf een soort realisme: ik heb het niet onder controle. En dat zien we in deze tijd ook: ineens beseffen we hoe kwetsbaar we zijn.”

Blijft desondanks bij jou het glas halfvol?

„Ik heb al heel jong geleerd dat je niet kunt bepalen wat je overkomt, maar wel hoe je ermee omgaat. En dat is, hoe gruwelijk het leven soms ook kan zijn, door toch te proberen positief te zijn. Mijn hart is al meerdere keren gebroken, maar verzuren of in het negatieve blijven hangen, verandert het ook niet.”

Je bent gescheiden van de vader van Romy. Toen je zus overleed, moesten je moeder en jij vechten om de voogdij over haar drie dochters. En twee jaar geleden overleed je moeder, die alles voor je was, aan kanker. Er is veel strijd en pijn in jouw leven geweest...

„Ik heb ook financieel heel slecht gezeten, dat ik het echt niet meer wist en dat met vier kinderen. Recent heb ik weer een vervelende geldkwestie meegemaakt, waarbij iemand mij heeft benadeeld. Dan haal ik echt niet mijn schouders op. Ik ben twee weken overstuur geweest en had er slapeloze nachten van. Maar daarna is het voor mij klaar. Dan ga ik kijken hoe ik het kan oplossen en neem ik afscheid van wat er is gebeurd.”

„Ook kijk ik wat ik zelf beter had kunnen doen, want alleen dan kun je er sterker uitkomen. Je kunt het wel allemaal bij een ander neerleggen, maar dan geef je ook de controle uit handen. En uiteindelijk gaat het om de keuze of je gelijk wilt hebben of dat je gelukkig wilt zijn. Dat laatste kan alleen als je niet omkijkt in wrok en niet gaat voor vergelding. En waar ik altijd weer achter kom: je hebt meer veerkracht dan je denkt.”

Actie voor VROUW-lezeressen

„Omdat wij, musical artiesten, ons podium zo missen en de musicalliefhebber de theaterbeleving mist, heb ik met Ram Entertainment het online musicalconcert The musical garden bedacht. Speciaal aan VROUW-lezeressen geven wij 3,50 euro korting. Een kaartje kost nu dus geen 8,50 maar 5 euro! Gebruik code VROUW5.

Het hele interview met Antje Monteiro lees je in VROUW Glossy. Wil je geen nummer missen? Neem dan snel hier een kijkje…

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd