Vrouw/Seks & Relaties
666705089
Seks & Relaties

'Mijn vriendinnen wisten dat mijn man vreemdging'

In Lieve Sabine bespreken we wekelijks opvallende, leuke, moeilijke en soms ook pijnlijke problemen.

Lieve Sabine,

Mijn man neukt andere vrouwen. Het klinkt hard en afschuwelijk maar ik kan er niets mooiers van maken. Ik weet het via een kennis die hem zoenend in een parkeergarage betrapte en mij aanspoorde om het gesprek met mijn man aan te gaan. Hij ontkende in alle toonaarden maar toen ik daarna mijn vriendinnen vol ongeloof vertelde dat dit verhaal over mijn man de ronde deed, hoorde ik tot mijn verbijstering dat het niet de eerste keer was! Hij blijkt al jarenlang vriendinnen te hebben, een feit dat bij een aantal van mijn vriendinnen bekend was!

Ik voel mij nu zo ongelofelijk verraden. Allereerst door hem natuurlijk, want we hebben elkaar trouw beloofd. Maar ook door mijn twee vriendinnen die dit wisten en het mij niet vertelden. De ene had als excuus dat het niet zou deren zolang ik het niet wist. Want in haar beleving is voor een man seks met een ander hetzelfde als voor vrouwen high tea met een vriendin. Nou, daar ben ik het dus helemaal niet mee eens. Maar goed.

En de andere vriendin had hem ermee geconfronteerd en gezegd dat zij het aan mij zou vertellen mits hij ermee zou ophouden. Toen beloofde hij beterschap en dus hield ze haar mond.

Ik snap dat ze mij wilden beschermen, maar begrijp niet waarom ze het niet gezegd hebben. We gingen regelmatig met elkaar uit eten maar ik heb dus al die tijd met mensen aan tafel gezeten die precies wisten wat er speelde. En ik er - achteraf gezien - maar als malle pietje bij zitten.

Ik ben zo verdrietig en gekwetst! En ik haat hem om wat hij gedaan heeft. Ik weet nog niet wat ik ga doen, maar wilde sowieso dit verhaal even kwijt. Ik ben heel benieuwd naar de verhalen van andere vrouwen die dit meemaken...

Sabine: "Helaas weet ik uit ervaring hoe je je voelt en dat is in een woord afschuwelijk. Wat je man deed past natuurlijk helemaal niet bij dat wat hij je ooit beloofde. En daar moeten jullie en alleen jullie uiteindelijk sámen uitkomen. Al dan niet met een goed uitkomst. De tijd zal het leren.

Het schijnt dat best veel vrouwen het niet willen weten als hun man een scheve schaats rijdt, maar jij had het dus wel willen weten. Overigens denk ik ook dat jouw vriendinnen het niet hebben verzwegen met als doel jou te kwetsen. Ze wilden je juist behoeden voor de pijn! Ik wens je hoe dan ook heel veel sterkte!"

Heb jij ook een vraag voor 'Lieve Sabine'? Stel 'm dan hier anoniem.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.