Vrouw/Seks & Relaties
673541811
Seks & Relaties

Deel 11: Verdachte pakketjes? Wat zou zij van mij weten?

Het allerfijnste aan mijn soort werk is dat iedere dag anders is. Iedere vlucht heeft andere passagiers en ook vlieg ik iedere keer wel weer met nieuwe collega’s. Over de jaren sloot ik vriendschappen die nooit meer overgaan.

Soms werk ik met vrouwen die ik in mijn dagelijkse leven nooit als vriendinnen zou kiezen. Dat betekent echter niet dat ik niet een paar fantastische dagen met ze kan hebben. Maar soms lukt dat niet. Dan denk ik bij het voorstelrondje in de briefingkamer al heel onaardig: wat een doos. Gelukkig komt dat laatste niet al te vaak voor.

De afgelopen vlucht ontstond er een woordenwisseling in de pantry tussen twee collega’s. Over iets stoms als het afval ophalen in de cabine. Dan merk ik toch echt wel dat ik minstens tien jaar ouder ben dan de rest. Wat een gedoe. Ik steek liever energie in leuke momenten met grappige, gezellige mensen. Gelukkig was het op de terugvlucht, dus de ongemakkelijke momenten tijdens de stop werden me bespaard.

Kaapstad

“Hee Veer, ben jij toevallig aankomend weekend in het land? Ik zou graag met je afspreken. X Christine”

Christine, Christine…. Ik moest even diep graven. Ken ik een Christine? En toen schoot het me ineens te binnen. Christine is een collega met wie ik een tijdje terug een leuke vlucht naar Kaapstad heb gemaakt.

Met een groepje meiden hadden we een auto gehuurd en een tocht naar een wijnhuis gemaakt. Daarna hadden we inderdaad telefoonnummers uitgewisseld met het idee elkaar ook thuis eens op te zoeken. En je weet hoe dat dan gaat: je komt thuis, gaat meteen door in de waan van de dag en voor je het weet ben je zeker acht maanden verder.

Terugdenkend aan onze ontzettend gezellige tijd samen, antwoordde ik dat ik het gezellig zou vinden als ze langskomt. “Zal ik Mariëlle en Irma ook vragen?’”, appte ik haar. Maar daarop antwoordde ze dat ze liever zonder hen met me wilde spreken. Ergens wel apart, want die drie hadden die vlucht destijds samen aangevraagd.

Louche praktijken

En nu was ze hier. Terwijl ik nog dacht dat het voor de gezelligheid was, bleek Christine met heel andere intenties met me te hebben afgesproken. “Ik heb je raad nodig, want ik weet even niet bij wie ik anders terecht kan. Ik heb het idee dat Irma er nogal louche praktijken op nahoudt, maar zeker weten doe ik het niet.”

“Laatst vroeg ze of ik uit Suriname kruiden wilde meenemen. Die zouden naar het hotel worden gebracht door een vriend van haar. Ik zag er niet zo veel kwaad in, dus heb ja gezegd. Maar toen ik weer in Nederland was, deed Irma zo spastisch over het ophalen van dat pakketje dat ik er een raar onderbuikgevoel aan heb overgehouden.”

Bij mij gaan alle alarmbellen af. Ik neem ook weleens een paar nep-Uggs mee uit Shanghai, maar kruiden zou ik nooit meer in mijn koffer stoppen als ik ze niet zelf op de markt gekocht had. Ik zeg opzettelijk ‘nooit meer’, want als negentienjarige heb ik mijn lesje wel geleerd. Op een handjevol mensen na, weet niemand dat. En nu komt zij met dit verhaal bij mij. Wat zou zij van me weten?

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.