Vrouw/Praat Mee
67454387
Praat Mee

Tot aan je pensioen de enige kostwinner... Iemand?

Vroeger waren de taken duidelijk verdeeld: de vrouw deed het huishouden, de man zorgde voor het inkomen. Tegenwoordig is het veel normaler als zowel de man als de vrouw werkt en dat zij samen voor het huishouden opdraaien. Maar nog altijd minder gangbaar zijn huishoudens waarin de rollen volledig zijn omgedraaid: dus waarin de man het huishouden doet en de vrouw het geld verdient.

Bij Angela Groothuizen (57) is dit het geval: zij is al tien jaar de kostwinner van haar gezin. Toen haar man werd gevloerd door een burn-out, besloot het stel dat Rob voortaan voor het gezin zou zorgen en dat Angela in haar eentje verantwoordelijk werd voor het inkomen.

Praat mee

In Margriet vertelt Angela dat ze niet voor haar 67ste zal stoppen met werken. Toen ze net als haar dochter een tussenjaar wilde nemen, besefte ze dat dit niet kon: "Ik ben kostwinner van het gezin!" Inmiddels is Rob volgens Angela van een ongezonde, te veel zuipende, dikke man veranderd in een feministische en atletische man. En als je man zo’n transformatie doormaakt, is daar natuurlijk helemaal niets mis mee. Menig vrouw zou daar misschien zelfs wel een beetje jaloers op zijn... Maar zou jij het trekken als jij de enige kostwinner van het gezin bent en blijft? Dat de volledig financiële verantwoordelijkheid tot aan je pensioen op jouw schouders rust? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.