Vrouw/Praat Mee
67458263
Praat Mee

Appen op de fiets mag niet meer Maar wie betaalt de boete?

Wie gaat bij jullie de boete betalen voor appen op de fiets?

Wie gaat bij jullie de boete betalen voor appen op de fiets?

Wie vanaf komende maandag een appje verstuurt vanaf de fiets, riskeert een boete van 95 euro. Vanaf 1 juli 2019 wordt het verbod voor het vasthouden van een mobieltje in het verkeer namelijk uitgebreid naar alle bestuurders van een voertuig, dus ook fietsers. Maar wie betaalt de rekening als jouw kind met zo'n fikse boete thuiskomt?

Wie gaat bij jullie de boete betalen voor appen op de fiets?

Wie gaat bij jullie de boete betalen voor appen op de fiets?

Minister Cora van Nieuwenhuizen start vandaag een campagne om fietsers te wijzen op de uitbreiding van het verbod. “In het verkeer zit een ongeluk in een klein hoekje", zegt ze. "Daarom is het voor alle verkeersdeelnemers, ook fietsers, belangrijk dat ze hun aandacht en ogen op de weg houden en niet op het scherm van hun telefoon."

"We denken vaak dat we kunnen multitasken in het verkeer, maar dat kunnen we niet. Mijn oproep aan alle fietsers is helder: hou je mobieltje en 95 euro in je zak’.”

Tommy-Boy

Michael Kulkens is 'blij' met het verbod, vertelde hij eerder aan VROUW. Zijn zoon Tommy-Boy (13) was druk met zijn telefoon en reed daarom per ongeluk de weg op. Hij verongelukte in 2015. Sindsdien probeert de vader andere tieners bewust te maken van de gevaren. "Jongeren moeten weten dat het echt niet mag en dat ze ermee gepakt kunnen worden. Ik hoop dat ouders de boete niet voor hun kinderen gaan betalen. Dan heeft het alsnog geen zin."

Zakgeld

Toch is 95 euro best veel geld, zeker voor een puber die iedere week zijn zakgeld meteen uitgeeft. Daardoor is er een kans dat de ouders alsnog opdraaien voor de boete. En het bedrag kan flink oplopen als je kind de dag erna weer vrolijk zijn mobieltje uit de broekzak haalt zodra de appjes binnenstromen.

Praat mee

Nu vragen wij ons af uit welke zak die 95 euro bij jullie moet komen. Laat jij je kind zijn of haar spaarrekening plunderen, of trek je zelf je portemonnee? En wat denk jij dat de beste methode is om je kind af te leren om te appen op de fiets? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.