Vrouw/Lekker in je vel challenge
677338209
Lekker in je vel challenge

Lekker in je vel-challenge

Boodschappenlijstje #2 van de Lekker in je vel-challenge

Tijdens de Lekker in je vel-challenge 2020 staat de Vlaamse tv-kok Pascale Naessens (50) je bij op weg naar een gezonde leefstijl en een goed begin van het nieuwe jaar. Elke week deelt ze een gezond weekmenu. Daarnaast hebben we een bijpassend boodschappenlijstje om het nog makkelijker te maken.

Alle boodschappen voor weekmenu 2:

Groenten/kruiden

1 + 1/2 bloemkool

29 teentjes knoflook

4 stronkjes witlof

300g knolselder

1 1/2 broccoli

8cm gember

500 + 250g shiitake

900g spruiten

2 + 10 + 4 lente-uitjes

4 stengels witte selder

6 portobello's

150g champignons

2 wortelen

2 sjalotten

300g sluimerwten

veldsla

3 prei

4 tomaten

200g pompoen

1 aubergine

2 uien

400g groene boontjes

1 bundel krulpeterselie

100g bladpeterselie

2x gemengde verse kruiden

1 bosje koriander

2x extra salade voor bij de linzenpaté

Fruit

300g blauwe bessen

1 appel

150g bessen (kan ook diepvries zijn)

700g-1kg + 750g gemengd fruit en bessen (geen bananen of druiven)

1 avocado

Droge voeding

160-200g havermout

2 koppen havermoutvlokken

600ml + 2 koppen kokosmelk (vloeibaar)

100g walnoten

100g pompoenpitten

50g + handvol geroosterde hazelnoten

1 kop gemengde noten

1 handvol geroosterde pinda's

1 kop gebroken lijnzaad

80g gemengde zaden en pitten

2 handenvol cashewnoten

150g pastachenoten

sojasaus

vloeibare honing

ras en hanout / kurkuma / komijn

200g sobanoedels

400g droge groene linzen

1 eetlepel mosterd

1 blik kikkererwten

rode currypasta

1 blik gepelde tomaten

Xerasazijn

200g donkere chocolade

50g kokosbloesemsuiker

75g kokosbloem

Slagerij

8 plakjes rauwe ham

200g spekblokjes

300g gehakt

1 kip

400g ree

Vis

2 zalmfilets met vel

150g gerookte zalm

150 g Hollandse garnalen

Zuivel

200g halloumi

200g volle yoghurt

11 eieren

400g mascarpone

Diepvries

x

Voorraadkast: olijfolie, peper en zout

Je mag de hoeveelheden van de recepten altijd aanpassen naar eigen behoefte. Ben je een kleine eter, neem dan minder. Eet tot je aangenaam voldaan bent. Ben je een grote eter, actief of heb je een zwaar beroep, maak dan grotere porties klaar maar houd je aan de combinaties. Niemand mag met honger van tafel gaan.

Praten met andere deelnemers?

Dat kan op onze speciale besloten Facebook-groep. Meld je hier aan!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.