Nieuws/Vrouw
679009505
Vrouw

'Paaskilo's zitten tussen je oren'

Vermeed jij na dit lange weekeinde vol paaseitjes, alcoholische versnaperingen en paasbrood ook de weegschaal uit vrees dat de kilo's eraan zijn gevlogen? Geen nood, want volgens gewichtsconsulente Linda Oskam zitten die gevreesde feestdagenkilo's gewoon tussen je oren.

"Aankomen tijdens Pasen? Welnee! Je wordt niet dik van een paar dagen snoepen", vertelt Linda. "Zeker niet als je de rest van het jaar gezond eet en voldoende beweegt."

Spiegelbeeld

Wanneer je niet blij bent met je spiegelbeeld en het getal op de weegschaal, heeft het dus geen zin om je zorgen te maken over paaskilo's. Om echt beter in je vel te zitten is het zaak om je leefstijl aan te passen en bewust te gaan eten en bewegen op zo'n manier dat je het ook écht vol kunt houden.

"De kilo's vliegen er pas aan als je over een langere tijd meer calorieën binnenkrijgt dan je verbruikt. Dat is met de feestdagen vaak niet het geval. Dan praat je over misschien twee, hooguit drie dagen. Dan moet je wel héél veel eten, wil je echt kilo's aankomen. Voor 1 kilo vet, moet je namelijk meer dan 7000 calorieën te veel eten."

Zout

Dat je het gevoel hebt dat je zwaarder bent na de paasdagen en die spijkerbroek nét even wat strakker zit, is volgens Linda niet vreemd. "Je eet meer vet, drinkt meer alcohol en krijgt meer zout binnen. Vooral zout is een boosdoener. Door het zout houdt je lichaam meer vocht vast, waardoor je dus iets zwaarder bent."

Toch hoeven we ons over deze extra kilo's volgens Linda geen zorgen te maken. "Je lichaam heeft even tijd nodig om weer in balans te komen. Het overtollige vocht verdwijnt vanzelf weer."

Balansdag

"Al kan het natuurlijk geen kwaad om na Pasen een balansdag in te lassen. Even iets minder eten, geen alcohol drinken en wat meer bewegen. Dan zul je zien dat die spijkerbroek na een paar dagen weer als gegoten zit."

"Weet je wat het is? We zijn allemaal zo gefocust op het eten, maar uiteindelijk is de paasbrunch ook maar gewoon een maaltijd. Natuurlijk is die iets vetter en eet je iets meer dan normaal, maar wat is daar mis mee?"

"Het is maar één keer per jaar Pasen en daar zouden we lekker van moeten genieten. Als je de rest van het jaar gezond eet en beweegt, hoef je voor de paaskilo's echt niet te vrezen", aldus Linda.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.