Vrouw/Seks & Relaties
683292826
Seks & Relaties

'Mijn man wil iedere avond seks, maar ik niet!'

Vrouw in bed

Vrouw in bed

In Lieve Sabine bespreken we de opvallendste, leukste, moeilijkste en soms grappigste problemen. In verband met de vakantie van VROUW-collega Sabine herplaatsen we een spraakmakende kwestie.

Vrouw in bed

Vrouw in bed

Lieve Sabine,

Ik ben 58 jaar, zit inmiddels al een aantal jaar merkbaar in de overgang en ben 25 jaar getrouwd. Het probleem: de laatste paar jaar heb ik niet zoveel zin meer in seks. Mijn man wel, hij wil het liefst dat ik bijna iedere avond met zijn penis speel. Hij is heel egoïstisch, denkt alleen maar aan zichzelf. Inmiddels heb ik er gewoon een afkeer van gekregen en voel mij regelmatig radeloos. Help, wat moet ik doen? Groetjes, 'Anoniem'

Sabine: "Dit is een pittig vraagstuk. Want ik zou het raar vinden om je te adviseren om zin te maken. Want zo simpel is het in de meeste gevallen niet en hij moet ook rekening houden met jouw gevoelens. Ik vraag me af of de seks met je echtgenoot voorheen prettig was?

Is je man een fijne minnaar of was het al die jaren nogal eenzijdig en egoïstisch? Want anders zou je het roer kunnen omgooien en hem leren hoe je het graag in bed zou willen hebben?

Het draait immers niet alleen om hem; jij wil het ook lekker hebben lijkt me. En ondanks dat je wat minder zin hebt, blijkt uit verschillende onderzoeken dat het zin máken, leidt tot meer zin in seks.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je helemaal geen behoefte hebt aan seks maar verder wel een fijne relatie hebt. Zou je er dan voor openstaan om een oplossing te zoeken?

Want voordat je echt van hem gaat walgen zal er toch iets moeten gebeuren... Wellicht mag hij zijn seksuele behoeftes buiten jullie relatie bevredigen? Daarvoor bestaan genoeg mogelijkheden: denk aan betaalde seks of een minnares waar jij vanaf weet.

Hoe dan ook, voordat jullie voortdurend ruziën over het niet bestaande seksleven of zelfs uit elkaar gaan, lijkt het me verstandig dat jullie erover praten. Ga bij jezelf na wat je nou eigenlijk echt wilt en zoek een oplossing die voor beiden werkt. Misschien is hulp inschakelen van een relatietherapeut een idee? Ik hoop dat jullie eruit komen. Succes!"

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.