Vrouw/Praat Mee
685887046
Praat Mee

Het is altijd lente... Of mijd jij de tandarts?

Het is altijd lente in de ogen van de tandartsassistente... Toch blijkt uit recent onderzoek dat maar liefst 800.000 Nederlanders bang zijn voor de tandarts. Hierdoor mijdt deze groep de (half)jaarlijkse tandartscontrole, wat een gebit natuurlijk niet ten goede komt. Ook de zorgkosten zouden hierdoor flink oplopen, omdat er na jaren uitstel vaak meerdere, kostbare ingrepen gedaan moeten worden.

Naar de tandarts gaan staat waarschijnlijk maar bij weinigen op het favorietenlijstje. Zelfs als het nog nooit nodig is geweest om te boren, is het altijd duimen dat het bij het volgende bezoekje evenmin nodig zal zijn. Daar kunnen we het 'volmondig' over eens zijn.

Gaaf gebit

Toch is een rijtje kaarsrechte, stralend witte tanden een mooi visitekaartje. Om dat te kunnen bereiken of behouden wordt een (half)jaarlijks tandarts bezoekje aanbevolen.Voor sommigen is dat ook geen enkel probleem, voor anderen echter is het een lijdensweg die het liefst gemeden wordt - met alle (financiële) gevolgen van dien.

Praat mee

Vind je het geen probleem om naar de tandarts te gaan? Of ben jij bang en zelfs al jaren niet gegaan, uit vrees voor - onder andere - die ellendige boor? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.