Vrouw/Glossy
686082617
Glossy

'Ik had drie dates per dag, eindelijk bevestiging'

'Ik had drie dates per dag, eindelijk bevestiging'

'Ik had drie dates per dag, eindelijk bevestiging'

De één wilde haar dromen najagen. De ander was ongelukkig. En soms past een keurslijf gewoon niet. Deze vrouwen kozen voor zichzelf en vertellen in VROUW Glossy over de scheiding die alles veranderde. Zo ook Jeannette (49), die na zeventien jaar haar huwelijk beëindigde, waarna haar dat bijna de band met haar kinderen kostte (15, 20 en 22).

'Ik had drie dates per dag, eindelijk bevestiging'

'Ik had drie dates per dag, eindelijk bevestiging'

"Toen ik trouwde was ik 24 en hartstikke onzeker. Zo had ik het gevoel dat iedereen verder ging in het leven en dat ik alleen zou overblijven. Bij mijn ex vond ik het veilige gevoel dat ik bij mezelf niet kon vinden. Hij was stoer, had charisma. Ik was op slag verliefd en keek niet verder."

Huismus

"Ik zegde mijn leuke baan op en verhuisde van Amsterdam naar het oosten van het land. Voor hem, voor de liefde. Binnen een jaar werd ik ongepland moeder, dat was even schrikken, maar wat ben ik achteraf blij.

Lange tijd dacht ik dat het niet uitmaakte waar mijn huis stond, daar binnen zou ik het wel gezellig maken. Mijn ex was druk met zijn eigen zaak, ik zat thuis en deed de opvoeding van onze - inmiddels drie - kinderen eigenlijk alleen. Het begon te knagen dat ik van een vrije zelfstandige meid was veranderd in een huismus. Ik had mezelf zo aangepast en weggecijferd dat ik niet meer wist wie ik was. Ik voelde me zo ongelukkig."

Trekken werkt averechts

"Echte scheuren ontstonden toen ik bij de psycholoog liep en mijn ex nooit vroeg hoe het met me ging. Het was een oppervlakkige relatie, waarin ik me zo alleen voelde dat ik net zo goed weg kon gaan. Dat heb ik gedaan. Het werd een vechtscheiding en ik trok aan het kortste eind: de twee oudsten bleven bij hem.

Ik was compleet opgebrand toen ik met mijn jongste dochter tijdelijk naar mijn ouders vertrok. Ik zou mijn andere kinderen om het weekend zien. Heel erg moeilijk, maar ik snapte ook wel dat ze in het grote huis wilden blijven wonen. Ik heb ze nauwelijks gezien. Pubers gaan ook hun eigen gang. Misschien had ik harder moeten vechten, maar aan kinderen trekken werkt averechts."

'Ik mag er zijn'

"Door de scheiding heb ik mezelf opnieuw kunnen uitvinden. Zo kreeg ik veel behoefte aan spiritualiteit en ben ik een cursus in intuïtieve ontwikkeling gaan doen. Eindelijk leerde ik luisteren naar de stem in mezelf. Echt luisteren naar dat onderbuikgevoel had ik namelijk nog nooit gedaan.

Ik ben in meer dingen gedoken, van astrologie tot een studie kindercoach en coaching van andere vrouwen. Uiteindelijk was het vooral ook een zoektocht naar mezelf: wie ben ik en wat vind ik leuk? De verandering zit ’m in kleine dingen, zo ga ik tegenwoordig naar festivals om lekker te dansen. Dat had ik vroeger nooit gedurfd en nu laad ik daar helemaal op.

Dat ik er mag zijn, weet ik eigenlijk nu pas, sinds ik online ben gaan daten. Ik wist niet wat me overkwam, zoveel bevestiging en aandacht! Soms had ik wel drie dates op een dag. Geen onenightstands, ik wil wel een bepaalde connectie met iemand voelen. Ik date nu met iemand die op dezelfde golflengte zit. Ik ben klaar met iedere vorm van oppervlakkigheid, ook met vrienden wil ik de diepte in."

Tijd inhalen

"Het contact met mijn zoon en middelste dochter was jaren minimaal. Sinds een half jaar woont ze weer bij mij, maar we hebben behoorlijk wat in te halen. Mijn zoon zie ik nog steeds weinig, hij heeft zelfs nog nooit bij mij geslapen. Met de jongste heb ik juist een diepe connectie, want we hebben het toch jaren met z’n tweeën gedaan.

Het is verdrietig dat hun vader en moeder niet meer door één deur kunnen, maar ik voel me niet schuldig. Het worden sterke volwassenen, dat weet ik zeker. Nu kan ik mijn kinderen bijbrengen wat hun kracht en kwaliteiten zijn, nog voordat ze levensbepalende keuzes gaan maken. Dat is echt mijn missie geworden.

Zo heb ik geleerd dat je jezelf eerst moet kennen om van jezelf te houden. Ik weet nu precies wat ik wil. Zo zou ik nog wel een keer willen trouwen, maar ik ga niet voor de eerste de beste. Ik blijf echt niet alleen achter, ik heb de tijd.”

Dit verhaal en de andere vrouwen die voor zichzelf kozen lees je in VROUW Glossy. De Glossy is overal verkrijgbaar voor 5,99 euro.

Jij op VROUW.nl

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.