Vrouw/Praat Mee
686482059
Praat Mee

Praat mee

Hoeveel geef jij om onze culturele sector?

Velen hebben het moeilijk in deze coronatijd. Ook veel musea, theaters en andere culturele instellingen staan op omvallen. VROUW vraagt zich af: ’Hoeveel geef jij om onze culturele sector?’

Onder andere het Westfries Museum (Hoorn), het Hunebedcentrum (Borger) en het Frans Hals Museum (Haarlem) dreigen hun deuren te moeten sluiten als er niet snel iets verandert. Door de huidige coronamaatregelen ontvangen musea niet meer voldoende bezoekers. Er wordt gewerkt aan subsidies, maar het ziet er niet zonnig uit voor deze instanties.

Voor Museum Ons’ Lieve Heer op Solder (Amsterdam) heeft het gelukkig wel goed uitgepakt; dankzij een petitie krijgt het museum tot 2024 elk jaar 600.000 euro om de deuren open te houden. Wethouder Meliani, zo schrijft de Museumvereniging, geeft aan dat dit museum echt hoort bij de culturele basisstructuur van de stad. Ook het Internationaal Klompenmuseum (Eelde) heeft door subsidie de deuren open kunnen houden.

Praat mee

Wat vind jij? Moet het ministerie van Cultuur, Onderwijs en Wetenschap meer geld vrijmaken om cultureel erfgoed open te houden? Of kan het geld beter ergens anders aan besteed worden, zoals onderwijs, gezondheidzorg of winkels? Praat mee op onze Facebook-pagina!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.