Vrouw/Praat Mee
687216259
Praat Mee

Topless over straat... Mag dat?

Topless over straat moet - volgens drie Amerikaanse vrouwen uit New Hampshire - gewoon kunnen! Eén van de vrouwen, Ginger Pierro, werd in 2016 gearresteerd voor het topless uitoefenen van yoga op het strand. Heidi Lilly en Kia Sinclair betuigden steun door middel van een demonstratie en zo werden ook zij gearresteerd.

"Het huidig verbod is een inbreuk op de grondwet, die stelt dat mannen en vrouwen gelijk behandeld moeten worden", aldus Pierro, Lilly en Sinclair.

Rechter

De vrouwen zijn al eerder naar de rechter in New Hampshire gestapt, maar werden toen in hun ongelijk gesteld. Het vonnis van de rechter in New Hampshire luidde: "Mannen en vrouwen zijn gelijk voor de wet, maar het publiekelijk tonen van een ontblote vrouwenborst gaat bijna altijd gepaard met een seksuele connotatie." Nu stappen ze naar het Hooggerechtshof. De vrouwen hopen in oktober gehoord te worden in de zaak.

Eerder schreven we al over het beruchte 'boerkaverbod' in Nederland. De wet die op 1 augustus van kracht ging, blijkt in werkelijkheid niet zo eenvoudig. Twee dagen geleden is een boerkadraagster uit Limburg bijvoorbeeld voor het eerst de toegang tot een bus geweigerd. Zowel de buschauffeur als de boerkadraagster in kwestie kregen bijval op social media.

Praat mee

Wat vind jij? Moeten we vrouwen niet gewoon de vrijheid geven om (niet) te dragen wat ze willen? Als vrouwen een boerka/nikab mogen dragen, mogen ze dan ook topless over straat? Of juist niet? Waar trek jij een grens? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.