Nieuws/Vrouw
690415671
Vrouw

'Hanina, alles wat jij zegt, wordt geassocieerd met je hoofddoek'

AD-columniste Hanina Ajarai schreef gisteren over het verdriet dat zij voelde om voetballer Abdelhak Nouri en het feit dat ze dit niet voelde om de slachtoffers van de MH17. Sarah Alsalhawi reageert op Facebook en vertelt over de boosheid die dit bij haar losmaakt.

Hanina Ajari,

Het is avond en ik heb letterlijk geen slaap meer door jouw actie. Dus net zoals jij je frustratie en gevoelens hebt opgeschreven, ga ik dat nu ook doen.

Je bent een columnist met hoofddoek. Trots voel ik me dan. Jij laat zien dat je met een hoofddoek gewoon kunt doen wat je leuk vindt om te doen. Naast een columnist ben je ook een vertegenwoordiger van de islam. Je draagt namelijk een hoofddoek. Alles wat jij zegt, wordt geassocieerd met je hoofddoek.

Ons mooie geloof is beschadigd

Ik wil je beledigen, met woorden pijn doen, maar mijn geloof laat dit niet toe. Je hebt mij voor schut gezet. Plaatsvervangende schaamte. Ik heb namelijk wel veel pijn; elke aanslag is een aanslag op mijn hart. Ik heb heel veel verdriet gehad om de slachtoffers en nabestaanden van MH17.

Ik snap je niet. Ik snap niet dat je zo hersenloos en gevoelloos kunt zijn. Je had jezelf tijdens de uitzending van RTL Summer Night kunnen redden door een goede argumentatie. Helaas kon je dat niet; je weet dat je fout zit.

Jij weet donders goed hoe negatief ons geloof de afgelopen maanden in het nieuws is geweest. De terroristische aanslagen hebben de naam van ons mooie geloof beschadigd en jij hebt het helemaal afgemaakt door jou 'onbegrijpelijke gevoel' op te schrijven. Als jij met issues zit, moet je maar met een psycholoog gaan praten; val de mensen niet lastig.

Het maakt niet uit waar je vandaan komt

Heb je de filmpjes gezien die zijn gemaakt voor het ouderlijk huis van Nouri? Keiveel autochtonen waren aanwezig! Veel respect had ik voor ze. Zij laten zien dat het ze niet uitmaakt waar je vandaan komt, zij kijken naar het talent en de mooie eigenschappen die Nouri had. Jij bent geen haar beter dan... ach, ik stop, heb al teveel voor jou geschreven. Jij verdient geen aandacht en geen podium meer.

Lieve mensen die dit lezen en vooral de nabestaanden van de slachtoffers, het spijt mij zeer. Niet elke moslim en moslima is en denkt zo. Eerlijk gezegd, een weldenkend mens hoort zulke uitspraken niet te doen. Ik smeek jullie niet te kijken naar haar afkomst en religie. Die staan helemaal buiten haar uitspraken. Wij moslims willen alleen liefde en vrede voor iedereen. Velen verpesten het voor ons, waaronder Hanina Ajari. Het spijt me!

Ik wens alle mensen met verdriet en pijn heel veel sterkte. Moge God alle slachtoffers een plekje in het paradijs schenken.

Sarah met een hoofddoek

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.