Nieuws/Vrouw
708322879
Vrouw

Kim sport én blowt: Ik krijg energie van hasj

Kim Cappetijn (28) doet fanatiek aan crossfit, eet gezond en drinkt nauwelijks, maar blowt wel dagelijks. Blowen en intensief sporten lijkt een vreemde combinatie. Maar voor Kim werkt het juist heel goed.

Kim: "Veel sporten en blowen, dat snappen mensen vaak niet. Blowen wordt toch snel gerelateerd aan lui doen en bankhangen." Kim was te zien in het NPO-programma Typisch Zeewolde, over het leven in de gemeente waar zij woont. In de uitzending spraken ze over haar liefde voor kunst en crossfit, maar ook over haar liefde voor blowen.

Hasj

"Ik rookte mijn eerste jointje toen ik een jaar of 15 was. Ik wilde het weleens proberen, weten hoe dat was. Toen was het nog af en toe. Tegenwoordig rook ik dagelijks een blowtje. Hasj, geen wiet.

Vaak is het met wiet zo dat je echt stoned wordt. Terwijl je van hasj energie krijgt. Ik word er in elk geval niet traag van. Ik ben van mezelf behoorlijk energiek. Ik ben altijd bezig, ook in mijn hoofd. Als kind al, ik was ook een rebelse puber.

Rebels

Als ik een jointje rook, kan ik helemaal tot rust komen en dingen wat beter relativeren. In die zin heeft de hasj voor mij echt een therapeutische werking. Sporten doe ik al mijn hele leven, maar sinds een tijdje doe ik heel fanatiek aan crossfit.

Dat is een pittige vorm van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert. Je daagt jezelf uit om tot het uiterste te gaan en je kunt er al je energie in kwijt. Als ik daarna thuiskom is er niks lekkerder dan even rustig een joint roken.

Tabak

Ik rook mijn hasj wel met tabak, dat vind ik het lekkerste. Nee natuurlijk is dat niet goed voor je. Tijdens het sporten loop ik heus weleens tegen mezelf aan, maar ik heb niet het gevoel dat het blowen me in de weg zit. Ik kan gewoon veel en lang sporten zonder last.

De eerste keer dat het ter sprake kwam op de sportschool, waren mensen verrast. Sporters die niet blowen, kúnnen zich daar ook niks bij voorstellen. Maar ze veroordelen me ook niet. 'Oké je rookt een jointje, dat moet je zelf weten', is het dan. Dat vind ik fijn, dat ik gewoon in mijn waarde word gelaten.

Baas

Bij een vorige baan gebeurde hetzelfde. Ik was er net aan de slag, maar wist van aanpakken en kreeg daardoor gelijk veel verantwoordelijkheid. Toen we eens met het personeel bij elkaar stonden te kletsen, kwam mijn liefde voor hasj ter sprake. Mijn baas had dat niet verwacht maar zei ook: 'Zolang jij je zo inzet als je nu doet, kan mij het niks schelen wat je doet als je thuiskomt'.

Mensen die blowen worden snel in een hokje gestopt, maar in de coffeeshop waar ik werk zie ik allerlei types voorbijkomen: studenten, zakenlui, nette dames, fanatieke sporters... Er komen zelfs bodybuilders langs, die ongelofelijk gespierd zijn en streng met hun lichaam bezig zijn. Ook zij vinden het lekker om af en toe even helemaal tot rust te komen met een joint."

Dronken

Drinken, daar is Kim dan weer niet zo van. "Ik word snel te dronken en moet dan overgeven en daar heb ik geen zin in. Alcohol maakt mensen vaak irritant. Bovendien zit ik liever met vrienden een jointje te roken en interessante gesprekken te voeren, dan dat ik bezopen in een volle zweterige kroeg sta."

Naast haar werk in de coffeeshop, schildert Kim in haar atelier. Het blowen stimuleert haar creativiteit. "Het verruimt je geest en het helpt mij om te focussen. Ik ben niet van plan om te stoppen met blowen. Zolang ik nog geen kinderen heb, wat voorlopig zo blijft, zit daar ook geen druk achter. Dit is wie ik ben en ik berokken er niemand schade mee.

We hebben een gezond huishouden en zorgen goed voor onszelf. Wat anderen ervan vinden, is dan niet zo belangrijk. Al vind ik het wel fijn om bij te dragen aan die bewustwording. Omdat je blowt, hoef je nog geen lui of ontspoord type te zijn. Voor sommigen past die joint juist heel goed in het dagelijks leven."

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.