Vrouw/Praat Mee
708677023
Praat Mee

Welke passie wordt het? 'The Passion' of toch 'Temptation Island?'

Shirma Rouse in de rol van Maria

Shirma Rouse in de rol van Maria

Voorafgaand aan Pasen wordt The Passion vanavond weer live uitgezonden door de EO. Voor veel televisiekijkers is dit spektakel inmiddels een traditie geworden.

Shirma Rouse in de rol van Maria

Shirma Rouse in de rol van Maria

Vanuit de Bijlmer in Amsterdam-Zuidoost wordt het lijden, sterven en de opstanding van Jezus weer opgevoerd door bekende artiesten. Door de straten van Amsterdam wordt een groot kruis in processie naar het hoofdpodium gebracht.

Jezus

Opvallend aan het muzikale evenement is dat er geen christelijke liederen worden gezongen maar Nederlandstalige popliedjes. Hiermee wordt het christelijke verhaal over Pasen ook voor niet-gelovigen op een toegankelijke manier naar de huiskamer gebracht.

De hoofdrollen worden deze achtste editie vertolkt door Tommie Christiaan (Jezus) en Glennis Grace (Maria). Rapper Brainpower speelt Petrus en Arjan Ederveen heeft de rol van Pilatus op zich genomen.

Onverstaanbaar

Het jaarlijkse evenement - sinds 2011 - levert televisiekijkers elk jaar veel gespreksstof op. Vorig jaar bleek uit een onderzoekje van De Telegraaf dat 53 % van het publiek niet dacht dat The Passion voor een wederopstanding van het paasverhaal zou zorgen. 43% vond het een commercieel spektakelstuk.

Maar ook het acteerwerk en de zang blijven nooit onbesproken. Zo oogstte Jeroen van Koningsbrugge in 2015 veel lof als Judas dankzij zijn vertolking van het nummer Wit Licht (oorspronkelijk van Marco Borsato).

Single

Veel kijkers vonden het zo mooi dat hij het uiteindelijk als single uitbracht. Shirma Rouse daarentegen kreeg datzelfde jaar als Maria juist veel kritiek omdat ze onverstaanbaar zou zijn geweest. Vorig jaar vonden kijkers de grappen van verteller Remco Veldhuis niet allemaal even gepast. Uiteindelijk keken er 3 miljoen mensen naar de live-uitzending.

Dit jaar was er al kritiek op de huidige cast van The Passion omdat er gekozen is voor een witte Jezus en een zwarte Judas (Jeangu Macrooy), terwijl het evenement zich in de Bijlmer afspeelt. Critici vonden dat te stereotyperend.

Praat mee

Kijk jij vanavond ook naar The Passion? Is het voor jou ook een jaarlijks ritueel geworden of stem je de televisie liever af op Temptation Island? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.