Vrouw/Seks & Relaties
709713366
Seks & Relaties

The Polyamorie Files deel 5: Wie is er bij Jeff op visite geweest?

Stephen Lux

Stephen Lux

Ella (40) en Jeff (41) hebben twee kinderen en zijn ruim veertien jaar gelukkig getrouwd. Jeff mocht van Ella op date met een collega, maar Ella vindt het toch moeilijker dan ze dacht.

Stephen Lux

Stephen Lux

Het is inmiddels vier dagen geleden en ik heb Jeff nog steeds niet gevraagd hoe zijn date met Jackie was. Zelf is hij er ook nog niet over begonnen en aan de ene kant vind ik dat prima, maar aan de andere kant brand ik van nieuwsgierigheid. Ik wil het er wel over hebben, maar niet nu. Vanavond ga ik als vanouds op stap met mijn zus, na afgelopen week is ze ervan overtuigd dat ik er even uit moet.

Hallo, mooie vrouw!

De afgelopen dagen hebben er behoorlijk ingehakt en opeens pas ik weer in mijn skinny jeans van jaren geleden. Ik trek een nieuw shirt aan en als ik opgemaakt en op pumps de kamer binnenloop, kijkt Jeff niet op van zijn telefoon. "Ik ga, je hoeft niet op te blijven." Hij kijkt op en zijn ogen beginnen te stralen als hij opspringt van de bank. "Hallo hé, mooie vrouw! Weet je zeker dat je niet lekker bij mij wil blijven?" Hij slaat zijn armen om me heen. Opluchting stroomt door mijn hele lijf. Ik kus hem op zijn mond en ren naar de deur. "Nee Jeff, vanavond niet, veel plezier op de bank!"

"Zijn date met Jackie stelde vast niet zoveel voor, anders was hij net niet zo opgesprongen," zeg ik tegen mijn zus als we aan de bar gaan zitten. "Ik bedoel, hij heeft echt nog geen woord over haar gezegd sinds hun date en ik zag hoe hij net naar me keek..." Sara kijkt me bedenkelijk aan, ze zucht. "Ik weet niet hoor El, een paar dagen geleden was je nog volledig in paniek en stond je te kotsen van ellende, en nu is alles weer oké?"

Spanning lijkt weg

Ik voel dat ik boos op haar word, ze begrijpt het niet. Zij heeft niet gezien hoe Jeff me net bijna besprong, hoe hij me beetpakte. Ik zag hoe hij naar me keek en ik weet zeker dat dat alleen maar liefde was. En ja, ik weet ook dat ik een paar dagen geleden nog zo verdrietig was, maar volgens mij was het onnodig. Jeff heeft het niet meer over Jackie, de spanning lijkt eraf.

Vanavond is niet het moment om boos te zijn op Saar. Ik bestel nog twee rosé en trek haar van de barkruk af. "Ik voel gewoon dat het oké is," schreeuw ik in haar oor. "Kom, we gaan dansen!" Sara had gelijk, het uitgaan doet me goed. Na mijn zesde glas rosé voel ik mijn pumps niet meer en ik geniet van de foute muziek. Mijn lijf tintelt en ik denk aan Jeff, mijn lieve Jeff, die thuis op me zit te wachten.

Hij is nog wakker

Als ik thuiskom, ben ik blij als ik hoor dat de televisie aanstaat: Jeff is nog wakker! Ik loop de kamer in en zonder iets te zeggen schop ik mijn pumps uit en loop ik lachend naar mijn man. Hij kijkt me grijnzend aan en steekt zijn armen uit. Als ik op zijn schoot kruip en we elkaar beginnen te zoenen, voelt het weer even als veertien jaar geleden. Wat ben ik toch gek op deze man. Hij duwt me in de bank en trekt ondertussen behendig mijn knoopjes los.

Twee wijnglazen

Voordat hij verder kan gaan, zie ik het opeens. Twee lege wijnglazen op tafel. Ik ben afgeleid en ga plots rechtop zitten. "Heb je bezoek gehad?" Jeff blijft mijn nek zoenen en mompelt dat hij visite had. "Wie dan? Wie is er geweest?" Hij stopt met kussen en kijkt me lachend aan. "Jackie was hier. We hebben wijntjes gedronken en een film gekeken." Stomverbaasd kijk ik hem aan. "Jackie?! Maar waarom dan? Jullie date stelde toch niks voor?" Nu kijkt Jeff mij verbaasd aan. "Hoe kom je daar nou bij? Onze date was geweldig! Daar wilde ik het nog met je over hebben." Ik trek mijn shirt recht en sta op. "Ik ga slapen Jeff..."

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.