Vrouw/Praat Mee
712181066
Praat Mee

'We zijn hebzuchtig en onverzadigbaar geworden'

De kerstdagen betekenen voor veel mensen ook: bijkomen. Van alle stress rondom het kerstmenu- en de bijbehorende boodschappen in overvolle supermarkten. Of van alle stress over de cadeaus- wachtend op pakketbezorgers die alle bestelde cadeaus niet geleverd krijgen. Volgens Paus Franciscus zijn we hebzuchtig en onverzadigbaar geworden. En draait Kerst inderdaad niet juist om samenzijn en iets voor een ander over hebben?

De dagen voor kerst was het in alle winkels stampvol.

In de zomer had je waarschijnlijk allang rechtsomkeert hebben gemaakt als je de rij bij de kassa zag, want ‘morgen weer een dag’. Maar de dagen voor kerst zijn er weinig mensen die dat doen. Want juist dat éne cadeautje moeten ze hebben of juist dat goede stuk vlees van de meest populaire slager moet beslist aan het kerstdiner worden gegeten.

Doodmoe

Het gevolg is dat veel mensen doodmoe aan de kerstdagen beginnen. Gezegend zijn degenen die ergens kunnen aanschuiven en niet ook nog dat ingewikkelde kerstdiner in elkaar moeten flansen. Terwijl kerst eigenlijk zou moeten gaan om gezellig samenzijn met je geliefden, staat de één te zweten in de keuken en is de ander op de bank aan het bijkomen van alle cadeaustress.

Paus Franciscus probeerde in zijn preek op kerstavond het tij te keren. Hij vroeg om te kijken naar anderen die het minder goed hebben dan wij. Want hoe vaak hoor je nog van de mensen om jou heen dat ze dát met kerst doen? Ze zijn er zeker wel. Zoals Linda, die samen met haar gezin een kerstdiner organiseert voor 120 mensen met een verstandelijke beperking. Of Audrey en Emmy, die daklozen deze kerst van voedsel voorzien.

Praat mee

Maar zouden er niet meer Linda’s, Audrey’s en Emmy’s moeten zijn? Of zouden we niet met zijn allen iets minder bezig moeten zijn met het eten en de cadeaus rondom kerst en kerst weer laten draaien om samenzijn en omkijken naar elkaar? Laat het hieronder weten!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.