Vrouw/Columns & Opinie
712492123
Columns & Opinie

Columns & opinie

Actrice Elle van Rijn: ’Please, mag dit land weer open?’

Dat actrice en schrijfster Elle van Rijn, met vele anderen, het liefst het land weer open ziet gaan, liet ze al eerder merken via haar Instagram-profiel. Hier schreef ze: ’Voor iedereen die op vakantie is naar zonnige of besneeuwde oorden. Voor mensen die in een buitenlandse stad rondlopen. Gezinnen die een road-trip door Amerika maken, of in een pretpark rond hobbelen. Heb geen schuldgevoel of schaamte: geniet!’ Deze gedachte schrijft ze uitgebreider van zich af voor VROUW.

Ga open

Kabinet-Rutte IV: Please, mag dit land weer open? Voor al die ondernemers, zangers, dansers, studenten, sporters, podia, musea, boekhandels, mensen die geen geld of tijd hebben voor vakanties. Voor ons inkomen, voor het levensplezier, de sjeu, de draaiende economie.

Ik vaccineer, ik booster, ik houd me aan de maatregelen, net zoals de meeste Nederlanders. Laat ons land dan niet langer domineren door die kleine groep die niet mee wil doen. Als burger heb je niet alleen rechten maar ook plichten. En als je dan toch een fake coronapas regelt: shame on you!

We zijn het zat

Iedereen is het zat, dat is duidelijk. De gevaccineerden die dachten dat er perspectief in het verschiet lag, die ongevaccineerden die het toch al onzin vonden - en dan heb ik het uiteraard niet over de mensen die zich om medische redenen niet kunnen laten vaccineren.

Inmiddels weten we dat het vaccin alleen ook niet heilig is. Maar dat het effect heeft, is bewezen. Waarom kijken we niet beter naar de landen om ons heen, zodat we sneller tot de conclusie waren gekomen dat medische mondkapjes – en dan vooral als ze over je neus en mond zitten – werken?

IC?

Dat het hoofdzakelijk ongevaccineerden mensen uit risicogroepen zijn die op de ic terecht komen, is een gegeven. Waarom gaan conspiracy, onwetendheid en angst ons land steeds meer domineren. Wat is de incentive voor de burgers die zich wel aan de regels houden?

Dit beleid, waarin veel mensen in de steek gelaten worden, is als een zweer die niet ontsmet wordt en waarin ook steeds meer gezonde cellen worden aangetast. Dus beste Rutte IV, maak een frisse nieuwe start en gooi dit land zo snel mogelijk - met een heldere en consequent visie - weer open!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.