Vrouw/Culinair
713467165
Culinair

Culinair

Recept: artisjok met aubergine en kikkererwten

Vandaag maken we artisjok met aubergine en kikkererwten.

Vandaag maken we artisjok met aubergine en kikkererwten.

Culi-expert Marjolein: „Op zich ben ik niet zo’n feestvierder. Geef mij maar een breiwerkje op de bank, een stoofschotel op het fornuis en een taart in de oven. Daar doe ik het prima op. Maar in 2020 werd het zelfs mij wat te veel, al dat noodgedwongen huiselijke gedoe. Inmiddels ruik je de lente alweer in de lucht. Gelukkig!”

Vandaag maken we artisjok met aubergine en kikkererwten.

Vandaag maken we artisjok met aubergine en kikkererwten.

Benodigdheden

~ 2 aubergines, in stukjes

~ 2 middelgrote uien, gesnipperd

~ 2 tenen knoflook, fijngehakt

~ 4 takjes basilicum, gerist en gehakt

~ 320 g gare kikkererwten

~ 8 artisjokbodems (uit blik of diepvries, maar kies wel bodems, geen mini-artisjokken)

~ olijfolie

~ eventueel passata

Stap 1

Spreid de blokjes aubergine uit op een schone theedoek, of een stuk keukenpapier, maal er peper en zout over en laat ze 15 tot 20 minuten zweten.

Stap 2

Fruit de ui in een ruime koekenpan met wat olie. Voeg als de ui glazig is de knoflook en aubergine toe. Bak een paar minuten op middelhoog vuur en draai het vuur dan laag. Laat de aubergine in ongeveer 6 minuten zacht, maar niet sponzig worden.

Stap 3

Meng er dan de basilicum en kikkererwten door. En eventueel passata. Maak op smaak met peper en zout. Bak in een tweede koekenpan met een beetje olie de artisjokbodems kort om en om, leg ze op borden en schep vervolgens het auberginemengsel erop.

Dit recept staat in het nieuwe VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf). Als premiumlid kun je het ook (soms al eerder) online lezen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.