Vrouw/In het nieuws
714912925
In het nieuws

In het nieuws

Aan jouw huis geen polonaise: zo voorkom je een inbraak met carnaval

Het grootste feest van het zuiden gaat weer van start. In je mooiste carnavalsoutfit stap je de deur uit, op weg naar een topfeest. Je avond kan niet meer stuk, totdat je thuiskomt en je hele huis overhoop is gehaald. Want niet alleen jij, ook inbrekers vieren deze week feest...

Verzekeraar Interpolis maakte bekend dat het aantal inbraken met maar liefst 72 procent (!) stijgt in de populairste carnavalssteden. Maar aan jouw huis geen polonaise: VROUW verzamelde de vijf belangrijkste anti-inbraak tips, zodat je niet met een dubbele kater thuiskomt.

1. Doe alsof je thuis bent

Laat zowel op de bovenverdieping als op de benedenverdieping een lampje branden. Gebruik zo nodig tijdschakelaars. Zet een kop koffie op de salontafel en/of laat de televisie aanstaan, zodat het lijkt alsof je carnaval hebt overgeslagen dit jaar.

2. Laat je auto thuis

Creëer een win-winsituatie en ga met de fiets of taxi. Zo kun je én een drankje drinken én verklein je de kans op een inbraak. Laat je auto voor je huis of op de oprit staan, zodat het lijkt alsof je geen stap buiten de deur hebt gezet.

3. Installeer een sensorlamp

Inbrekers houden niet van werken in het zicht. Installeer buiten een lamp met bewegingssensoren om ongenode gasten af te schrikken. Verwijder of kap struiken, waarachter een inbreker zich kan verschuilen.

4. Berg waardevolle spullen op

Je vergeet het makkelijk tijdens zo’n feeststemming, maar laat belangrijke spullen, zoals tablets, sieraden en laptops niet in het zicht liggen. Dit lokt eventuele inbrekers. Verstop je spullen op originele plekken en dus niet onder het matras of in een kussensloop.

5. Ontdoe je tuin van hulpmiddelen

Zorg dat er geen ladder in de tuin ligt en probeer je kliko achter slot en grendel te zetten, zodat deze niet als opstapje tegen de schutting gezet kan worden. En, uiteraard: ramen en deuren dicht.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.