Nieuws/Vrouw
717258253
Vrouw

Shureska werd ontslagen omdat ze een kinderwens heeft

Shureska Ocalia werd ontslagen omdat ze zwanger wilde worden

Shureska Ocalia werd ontslagen omdat ze zwanger wilde worden

Ze had een grote kinderwens, maar een partner die verminderd vruchtbaar was. Samen gingen ze een fertiliteitstraject in. En dat kostte Shureska Ocalia (31) haar nieuwe baan.

Shureska Ocalia werd ontslagen omdat ze zwanger wilde worden

Shureska Ocalia werd ontslagen omdat ze zwanger wilde worden

Het was pas de derde werkdag van Shureska bij het filiaal van een grote modeketen. 'Kun je even naar mijn kantoortje komen?', vroeg de bedrijfsleidster. 'Misschien heeft ze aanvullende informatie voor me', dacht ze naïef. Geen moment kwam het op in de verkoopster, die net zo blij was dat ze eindelijk een leuke baan had gevonden, dat het plotselinge onderhoud te maken had met het gesprek dat ze eerder die week met collega's had gevoerd.

Wat is er precies gebeurd?

"Op mijn eerste werkdag in de pauze, dronken we koffie. De bedrijfsleidster had een vrije dag. 'Heb je ook kinderen?', vroeg een van mijn collega's. Die had ik niet, maar ik wilde ze wel. Even twijfelde ik of ik dat eerlijk moest vertellen."

"Ik was al vier jaar bezig met vruchtbaarheidsbehandelingen. Op social media ben ik daar altijd heel eerlijk over geweest. Ze hoefden me alleen maar op te zoeken op Facebook. Dan maar beter eerlijk zijn. Ik had nooit gedacht dat die eerlijkheid zulke verstrekkende gevolgen zou hebben."

Want?

"Drie dagen later zat ik dus bij de bedrijfsleidster op kantoor. 'Ik heb begrepen dat jij bezig bent met fertiliteitsbehandelingen', zei ze. 'Dat gaat natuurlijk heel zwaar voor je worden. Denk je wel dat je het aankan; werken en zo'n behandeling ondergaan?' Ik vertelde dat ik het al eerder had meegemaakt. We waren al langer bezig. En die tijd had ik ook gewerkt. Ik heb slechts twee keer in vier jaar een dagdeel verzuimd. En altijd in overleg."

"Dan vroeg ik mijn baas: 'Vind je het goed als ik morgen wat later begin? Want ik moet eerst naar het ziekenhuis.' Maar mijn nieuwe werkgever had er kennelijk toch een hard hoofd in. 'Je bent nieuw hier', zei ze. 'Je collega's kennen je nog niet. De kans dat ze voor je willen invallen, is klein. Misschien moet je er toch even heel goed over nadenken of je dat wel wil."

Je had dus een keuze?

"Nee, die had ik niet. Want toen ik na dat overleg tegen mijn werkgeefster zei dat ik het allemaal aankon, zei ze glashard: 'Maar ik ben ervan overtuigd van niet. Dit is je laatste werkdag."

En toen?

"Ik heb diezelfde week nog contact opgenomen met het FNV, die stuurde me door naar het College voor de Rechten van de Mens. 'Je kunt twee dingen doen', zeiden ze daar. 'Aangifte doen bij de politie of het via ons spelen. In dat laatste geval zoeken we ook de media op. Dat was precies wat ik wilde. Het is toch zeker belachelijk dat vrouwen ontslagen kunnen worden omdat ze een kinderwens hebben?"

"75% van de vrouwen van mijn leeftijd heeft die! Een fertiliteitsbehandeling is een vervelende bijkomstigheid, maar daar kun je ook redelijk doorheen komen. Ik werkte drie dagen, ook in het weekend. Ik had er wekelijks vier over voor ziekenhuisbehandelingen. Ik wil dat andere vrouwen weten dat het nooit een reden voor ontslag mag zijn, wil een precedent scheppen voor de toekomst."

Is dat gelukt?

"Ik ben volledig in het gelijk gesteld. Mijn bedrijfsleidster is ontslagen, het wachten is nu op wat het bedrijf zelf voorstelt om mijn schade te vergoeden."

En het kindje?

"Dat is er nog steeds niet. Ik ben wel zwanger geraakt, maar kreeg na een week een miskraam. Inmiddels is door al het gedoe mijn relatie ook op de klippen gelopen. Tijdens die stressvolle periode realiseerde ik me dat mijn kinderwens me had verblind."

"Ik wilde en wil heel graag moeder worden, maar niet met deze man. Ik heb nu een nieuwe vriend, die in tegenstelling tot mijn ex geen traag zaad heeft. Dus ik hoop dat het er op de natuurlijke weg binnenkort alsnog van komt."

Zwangerschapsdiscriminatie

Volgens de gelijkebehandelingswetgeving en diverse mensenrechtenverdragen is discriminatie wegens zwangerschap, een kinderwens of moederschap verboden. Toch hebben jaarlijks meer dan 50.000 Nederlandse vrouwen ervaringen die wijzen op zwangerschapsdiscriminatie. Het College voor de Rechten van de Mens ziet toe op de naleving van de gelijkebehandelingswetgeving en in individuele gevallen oordeelt het of iemand gediscrimineerd is op het werk, in het onderwijs of als consument. In het geval van Shureska vond het College dat dat inderdaad was gebeurd.

Dit interview komt uit De Telegraaf, waar VROUW elke maandag en woensdag een eigen pagina heeft.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.