Nieuws/Vrouw
717566569
Vrouw

Dit zijn de 5 best gelezen verhalen van deze week

Dit zijn de vijf best gelezen verhalen van VROUW deze week.

Antonia over schietpartij Ridderhof

Antonia Kooijker (69) was erbij toen straatgenoot Tristan van der V. zichzelf, op 9 april 2011, door zijn hoofd schoot in winkelcentrum Ridderhof.

Het drama speelde zich recht voor haar ogen af.

“Ik kwam via de lift het winkelcentrum binnen. Toen de liftdeuren openden, hoorde ik meteen gegil en een ratelend geluid. Dit is foute boel, besefte ik.

Ik had direct door dat het schoten waren. Ik vluchtte de Albert Heijn in, maar dat ging niet heel snel op mijn krukken.

Naar de mensen in de Albert Heijn gilde ik dat ze naar achteren moesten, weg van het gevaar.

Zelf bleef ik als versteend bij de kassa’s staan, ik weet ook niet waarom. En toen zag ik hem binnenkomen.

Hij pakte zijn pistool en ik dacht: ‘Nu is het voor mij gebeurd.’ Hij was zo’n 6 meter van mij verwijderd. Maar in plaats van mij, schoot hij zichzelf door zijn hoofd.”

Het hele verhaal van Antonia lees je hier

Goos van der Veen

Goos van der Veen

Vivian viel 75 kilo af

De 25-jarige Vivian kampte jarenlang met overgewicht. Vijf jaar geleden besloot ze de strijd met de kilo’s aan te gaan. Dat lukte, en hoe! In anderhalf jaar viel ze 75 kilo af. Ze doet haar verhaal aan VROUW.

“Ik at op een dag tussen de 4.000 en 5.000 calorieën.” Vijf jaar geleden moest er voor Vivian iets veranderen. “Ik kon geen leuke dingen meer doen met vriendinnen, was altijd moe en had geen conditie.”

Binnen anderhalf jaar verloor ze maar liefst 75 kilo. Zonder dieet!

“Ik begon met vaker de fiets te pakken of ergens heen te lopen. Ook stopte ik met emotie-eten. Ik snoepte extreem veel en bestelde tussen de middag wel eens twee grote Big Mac-menu’s bij McDonald’s. Dat soort dingen deed ik niet meer.”

Het hele verhaal van Vivian lees je hier

Lezerscolumn over Shane Kluivert

Genn (31) schreef een lezerscolumn over de reacties die zij op Facebook zag over het kookboek dat Shane Kluivert (10) onlangs uitbracht. Haar maag draaide om toen ze de reacties zag onder de artikelen over Shanes kookboek.

“Dat volwassenen elkaar de grond in willen trappen op social media, prima, dat is al erg genoeg en daar lijkt ook geen einde aan te komen. Maar onschuldige kinderen aanvallen, dat gaat mij, als vrouw, moeder en mens, veel te ver.

Misschien trek ik me dit nu meer aan, omdat ik zelf een zoontje heb en er niet aan moet denken dat men zo lelijk spreekt over mijn kind.

Gelukkig zullen de ouders van Shane inmiddels al een dikke huid gekweekt hebben, aangezien zij bekende Nederlanders zijn, maar alsnog lijkt het me vreselijk om deze negativiteit onder ogen te krijgen wanneer je kind iets moois gepresteerd heeft.”

Lees de hele column van Genn hier.

Dorine heeft heterochromie

Droomde je vroeger van diepblauwe ogen? Of wilde je liever een mysterieuze bruine kleur? Dorine Papa (36) hoefde niet te kiezen. Ze werd weliswaar geboren met twee blauwe ogen, maar na een paar weken veranderde één daarvan in een bruin oog.

“Doordat ik ook nog eens rood haar en een ‘gekke’ achternaam heb, werd ik beschouwd als een freak. Zo noemden klasgenoten me zelfs. Ik was anders dan de anderen, een alien.”

En nog steeds krijgt Dorine niet altijd fijne reacties: “Ik geef les op een MBO-school en zie elk jaar veel nieuwe leerlingen. Die maken er altijd weer opmerkingen over, maar toch gaan zij er beter mee om dan volwassenen.

Kinderen zijn gewoon nieuwsgierig en vragen dan wat het is en hoe het komt. Terwijl volwassenen geneigd zijn om er zelf dingen bij te denken en vragen of ik een ongeluk heb gehad.”

Het hele verhaal van Dorine lees je hier.

Eigen foto

Eigen foto

Opgebiecht

Een lezeres biecht op dat ze verliefd werd op de man naast wie ze woonde met haar toenmalige vriend.

“De volgende middag werd ik wakker van gebonk op de voordeur. Toen ik opendeed, begon mijn ex te schelden en te tieren dat ik nooit meer aan zijn brievenbus mocht zitten. Ik zei dat ik, zoals hij in de brief kon lezen, juist blij voor hem was en dat ik echt niet voor mijn plezier naast hem woonde.

Hij schreeuwde dat de eerste zin van de brief hem al niet beviel en dat hij de brief zonder verder te lezen had verscheurd en weggegooid.

Toen riep hij nogmaals dat ik niet aan zijn brievenbus mocht komen.”

Het hele verhaal lees je hier.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.