Vrouw/Columns & Opinie
719682551
Columns & Opinie

’Ik paste niets meer, zelfs mijn pumps waren te groot’

Esther (49) woont samen met Paul, maar is ‘getrouwd’ met haar beste vriendin (want je moet toch wat). Ze heeft naast groene vingers vaak vooral blauwe plekken vanwege haar gebrek aan coördinatie. Gebruikt botox maar houdt dat stil en verwerkt momenteel dat dochter twee (17) binnenkort het huis uitgaat. In deze wekelijkse column telt ze af naar de 50. Want hé, daar begint het leven toch?

Stats: Nog 51 weken tot V-day. Het verhippen van tweedehands kleding en een vieze zakdoek.

Ik viel in korte tijd best veel kilo’s af. Hoe dat zo kwam, vertel ik later nog wel eens. Maar het kwam erop neer dat ik een stuk of drie kledingmaten oversloeg. Van de ene op de andere dag paste ik echt niets meer. Zelfs mijn pumps waren te groot (hoe dan?).

Studieschuld vs nieuwe kleding

Nou was mijn portemonnee het laatste jaar in ongeveer hetzelfde tempo vermagerd omdat onze oudste dochter ging studeren in een andere stad. Je wilt zo’n kind ook niet direct met een dikke studieschuld opzadelen dus lag ze al een tijdje aan het ouderlijk (financieel) infuus. En kind twee zou snel volgen, dus een compleet nieuwe garderobe paste niet in het budget.

Vintage trouwjurk

Nu wil het toeval dat ik een Hele Duurzame Vriendin heb. Die is zo duurzaam dat ze onlangs zelfs in een vintage-trouwjurk haar jawoord heeft gegeven. Ze zag er echt prachtig uit. En ze is piepjong (net dertig) dus ik doe graag mijn voordeel met haar hippigheid. Haar vintage-trouwjurk zette mij aan het denken: oud = vintage = hip. Dat kon op kleding slaan maar net zo goed op mezelf. Een beetje oppoetsen, een goed verhaal en verhip(t): een nieuwe ik.

Aldus sloeg ik twee vliegen in één klap: een nieuwe (betaalbare) garderobe én een nieuwe mindset.

Nieuwe voorkomen omarmen

Maar alleen met jezelf ‘vintage’ noemen, ben je er natuurlijk nog niet als het gaat om acceptatie van het feit dat je vijftig wordt. Je moet zoiets ook wel echt ownen. Dus heb ik vandaag besloten de lijn van mijn nieuwe garderobe door te trekken: de een wordt vegan, ik ‘word’ vintage! Geen nieuwe kleding voor mij het komende jaar. Nou ja, bijna geen nieuwe kleding dan. Bij onderbroeken en bh’s trek ik de grens. Daar ga ik geen ‘mooi verhaal’ bij verzinnen (daar wíl ik niet eens een verhaal bij verzinnen! Ik vond laatst een vieze zakdoek in een tweedehands spijkerbroek, dat was al erg genoeg). O en schoenen koop ik ook niet tweedehands. Die moeten gewoon goed zitten. Voor je ’t weet ga je er anders naast lopen of word je met een halve zool opgezadeld.

Voor de rest: leuke tweedehands winkeltjes: here I come! #sjoppuh

- Wordt vervolgd -

Lees hier deel 3: ’Ik ben getrouwd met mijn beste vriendin’

Meer VROUW

Wil je niets van VROUW missen? Speciaal voor de trouwste lezeressen versturen we elke dag een mail met al onze dagelijkse hoogtepunten. Abonneer je hier.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.