Vrouw/Praat Mee
721157640
Praat Mee

Praat mee

Zou jij als vegetariër een relatie kunnen hebben met een vleeseter?

Terwijl jij kiest voor groenten of vleesvervangers, waagt je date zich aan een flink stuk biefstuk. Dierenrechtenclub PETA roept vrouwen op hun begerige mannen in bed af te wijzen zolang ze nog vlees eten, meldt De Telegraaf. Zou jij als vleeseter een relatie kunnen hebben met een vegetariër of andersom?

De Duitse afdeling van PETA, de internationale organisatie die voor dierenrechten strijdt, roep vegetariërs op geen seks te hebben met vleeseters om ze te overtuigen ook over te gaan op plantaardig voedsel en de impact op het klimaat te verkleinen. Niet iedereen zou een vegetariër of vleeseter als partner kunnen hebben, zo blijkt uit reacties op Twitter. Sommige mensen tweeten bijvoorbeeld dat ze geloven dat een vegetariër en vleeseter nooit samen zouden kunnen zijn, omdat hun principes bijvoorbeeld te erg verschillen. In Married at First Sight zien we dat het tussen Laury en Toychyro echt een dingetje is: hij vindt het een afknapper dat zij geen vlees eet.

Levensstijl

Er zijn veel redenen waarom mensen kiezen voor een vegetarische of zelfs vegan levensstijl, waaronder dierenleed beperken of het klimaat ten goede komen. Maar niet iedereen stapt over: sommige mensen vinden vlees gewoon lekker of vinden het bijvoorbeeld belangrijk op een natuurlijke manier genoeg eiwitten binnen te krijgen. Dit verschil in eetgewoonte hoeft in een relatie niet te botsen, luidt het anderzijds op Twitter. De vleeseter en vegetariër zouden volgens sommige Twitteraars in een relatie juist veel aan een elkaar kunnen hebben. Deze combinatie zou er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat de één de ander overtuigt na te denken over het klimaat.

Reactie

Jante Giffel gelooft dat een vegetariër bijna nooit samen zal gaan met een vleeseter.

Lagartha vindt het een belachelijk idee dat vegetariërs geen seks meer zouden moeten hebben met zij die vlees eten.

Lisse is nog steeds gelukkig in haar relatie, ook al is ze samen met de ’grootste vleeseter ter wereld’.

Bij Sanne ging in het in haar vorige relatie mis toen ze vegetariër werd.

Twitteraar @magictendencies merkt dat doordat zij vegetariër is, haar vleesetende partner anders naar de wereld kijkt.

Praat mee

Zou jij als vleeseter een relatie kunnen hebben met een vegetariër of andersom? Waarom wel of niet? Praat mee op onze Facebookpagina.

Meer VROUW

Wil je niets van VROUW missen? Speciaal voor de trouwste lezeressen versturen we elke dag een mail met al onze dagelijkse hoogtepunten. Abonneer je hier.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.