Vrouw/Glossy
727115819
Glossy

Eduard (50): ‘Mijn benen en billen vind ik het mooist’

Eduard (50): ‘Mijn benen en billen vind ik het mooist'

Eduard (50): ‘Mijn benen en billen vind ik het mooist'

Een dikke bierbuik? Dat nooit. Eduard wil strak en fit op het strand verschijnen. En dat gaat hem lachend lukken, want deze vrijgezel sport maar liefst 20 uur per week.

Eduard (50): ‘Mijn benen en billen vind ik het mooist'

Eduard (50): ‘Mijn benen en billen vind ik het mooist'

Eduard (50): single, personal trainer, groepsles-coach, trainer ClubJoy Cycle, Power en Challenge, sport 20 uur per week.

De sportschool “Is niet altijd mijn werkterrein geweest. Tot mijn 32ste was ik kapper. Ik sportte toen al heel veel en vond dat zo leuk dat ik een opleiding tot fitnessinstructeur ben gaan doen. Als kapper ben je altijd aan het praten met mensen, dat deed ik in de sportschool niet anders. Daardoor viel ik op, mensen vonden dat leuk.”

Lesgeven “Is voor mij entertainen. Ik wil mensen plezier en energie geven, ze met een glimlach hard laten werken en hun doelen laten bereiken. Als ik voor een klas met zestig spinners sta, krijg ik een berg energie terug.

Ik geniet er echt van als ze na een dag werken met vermoeide gezichten binnenkomen en weggaan met een totaal andere energie in hun ogen. Dan heb ik mijn doel bereikt.”

Er goed uitzien “Vind ik belangrijk, ik ben op een gezonde manier ijdel. Ik zorg goed voor mezelf en heb discipline. Dat geeft mij vertrouwen. Mijn benen en billen vind ik het mooist.

In 2011 kreeg ik een heftig scooterongeluk. Ik had een schedelbasisfractuur, twee nekwervels gebroken en een dubbele beenbreuk. Ik kon niets meer. Met kleine stapjes ben ik fysiek én mentaal nog sterker geworden dan voorheen. Daardoor waardeer ik mijn lichaam nu nog meer.”

Feriet Tunc

Feriet Tunc

Fit zijn “Zit ook in je hoofd. Ik heb sportlessen gegeven in een afkickkliniek en heb daar veel narigheid gezien. Het is heel mooi om meisjes met een eetstoornis te laten zien dat je ook op een andere manier met sporten bezig kunt zijn dan alleen maar om af te vallen. Het kan zo veel ontspanning geven.”

Ik leef “Als een topsporter, zoveel lessen geef ik. Maar na mijn ongeluk heb ik wel een knop omgezet. Ik pleeg geen roofbouw meer op mijn lijf, maar pak op tijd mijn rust. Ik hou van gezond eten, maar ontzeg me niets. De verse friet van mijn vader sla ik niet af.”

Benieuwd naar de andere mannen uit deze reportage? Je vindt ze in de VROUW Glossy opgebiecht special, die nu in de winkel ligt!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.