Nieuws/Vrouw
728717787
Vrouw

'Een vrouw moet borstvoeding kunnen geven zolang ze wil'

De Britse Sophie Emma Rose scoort als een dolle op YouTube met filmpjes waarin zij haar zoon Shaye (4) de borst geeft. Al meer dan 8 miljoen keer (!) zijn ze bekeken en de kritieken variëren van lovend tot vol afschuw. Het taboe moet de wereld maar eens uit, vindt Sophie. Wat vind jij?

"Moeders moeten borstvoeding kunnen geven waar en wanneer ze willen", stelt Sophie. Nou is een aantal het daar ongetwijfeld over eens. Zoals je een kind een fles geeft, moet je ook kunnen borstvoeden. Tot zover zullen 'we' aardig op één lijn zitten met Sophie. Maar deze moeder meent dus ook dat het normaal is je kind tot 7, 8, misschien wel 9 jaar te voeden. En daar doet ze menig wenkbrauw mee fronzen.

Knuffelen

Kinderen van die leeftijd drinken immers ook niet meer uit de fles. En Sophie stelt dan wel dat je je kind door borstvoeden op een heel fysieke manier laat weten dat je er voor hem bent; doe je dat vanaf een bepaalde leeftijd niet ook perfect door te knuffelen? Of heeft Sophie gelijk en moeten we het natuurlijk ouderschap maar eens wat meer gaan omarmen? En onze kinderen bijvoorbeeld ook bij ons in bed laten slapen?

Er zijn nogal wat mensen bang dat de kleine Shaye gepest gaat worden. Tja, het zal inderdaad niet snel als normaal worden beschouwd als een kind uit school moeders begroet en direct een 'slokje' neemt. Mocht daar ellende uit voortkomen, haalt Sophie haar zoon direct van school. Het kan zomaar zo zijn dat Sophie heel wat scholen af moet met haar zoon…

Praat mee

Wat vind jij? Geef je haar groot gelijk of kun je je echt niet voorstellen dat je zo lang borstvoeding geeft? Wat was jouw reden om te stoppen? Als je überhaupt al borstvoeding gaf? En waar lag de leeftijdsgrens? Of ben jij misschien die moeder die het voor Nederlandse begrippen heel lang heeft gedaan? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.