Nieuws/Vrouw
732229319
Vrouw

Prinsessennamen niet alleen weggelegd voor meisjes met blauw bloed!

Prinsesjes

Prinsesjes

Prinsessennamen zijn niet alleen voorbehouden aan meisjes met blauw bloed. Zie hier twee keer een volwassen en een keer een kleine Amalia, Alexia of Ariane!

Prinsesjes

Prinsesjes

Amalia (6)

Moeder Justyna Pennards-Sycz (47): "Mijn man kwam met die naam en ik was meteen enthousiast. Ik vind vooral de klank erg mooi, die heeft iets elegants. Ik merk nu pas hoeveel invloed haar naam op mijn dochter heeft; werkelijk overal waar we komen, wordt ze 'prinsesje' genoemd."

"Ik vind dat wel leuk, want ik ben fan van het koningshuis. Zo kocht ik, nadat Máxima was bevallen in 2003, meteen de postzegels met Amalia erop. De Oranjes hebben toch iets sprookjesachtig en daar houd ik wel van. Maar het heeft nooit de doorslag gegeven om voor deze naam te gaan."

Ariane (46)

"Mijn ouders hadden de naam Arian in gedachten als ze een zoon zouden krijgen. Gelukkig vond mijn moeder Ariane ook mooi en zo geschiedde. Ik krijg normaal gesproken niet veel opmerkingen over mijn naam, maar rondom de geboorte van Ariane in 2007 was dat wel anders."

"Zo mocht ik bij vanHaren gratis schoenen uitzoeken, haha! Dat was natuurlijk wel leuk. Ik moet eerlijk toegeven dat ik de Oranjes niet op de voet volg, maar ik ben wel pro-koningshuis. De leden geven Nederland een gezicht."

Alexia Ariane (29)

"Toen ik nog in de klas zat met de gebruikelijke Emma’s en Sophie’s, vond ik mijn naam vreselijk. Alexia is een zeldzame en bijzondere naam, en als onzeker meisje wilde ik juist niet opvallen. Maar ik heb mijn naam leren waarderen sinds de geboorte van prinses Alexia in 2005."

"Toen was die naam ineens niet meer zo gek. Vreemd genoeg krijg ik nooit opmerkingen over mijn prinsessennaam – en dat terwijl mijn tweede naam toevallig Ariane is! Of ik veel met de Oranjes heb? Nee, behalve dan op Koningsdag!"

Bekijk meer vrouwen met een 'prinsessennaam' in de VROUW Magazine van deze week!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.