Nieuws/Vrouw
737995939
Vrouw

Strandlijf: ‘Vergeet zijn billen niet, die zijn strak en mooi rond’

Ronald (55) en Rita (61) Janssen zijn bijna tien jaar samen en hebben allebei twee kinderen uit een vorige relatie. Ze werpen een kritische maar liefdevolle blik op elkaars lichaam in badkleding en vertellen openhartig wat hen opvalt.

Rita: ‟Voor mij is het een overwinning dat ik in deze rubriek in badkleding poseer. Mijn zelfbeeld is laag, omdat ik mijn leven lang al in gevecht ben met mijn gewicht.

Op mijn dertigste woog ik meer dan 100 kilo. Toen ik besloot dat het klaar was, ben ik 50 kilo afgevallen. Ik wil mijn lichaam stapje voor stapje leren accepteren. Op de foto gaan in mijn badpak is een manier om hieraan te werken. Ik ben supertrots op mezelf dat ik het durf.”

Ronald: ‟Rita heeft heel wat meegemaakt en ik steun haar waar ik kan. Daarom staan we samen op de foto.”

Rita: ‟Ik heb longkanker gehad. De chemo, bestraling en alle medicatie hebben er mede voor gezorgd dat ik een paar jaar geleden flink ben aangekomen. Godzijdank ben ik genezen. Dat is het allerbelangrijkste.”

Magere modellen

Ronald: ‟We zijn na Rita’s diagnose meteen gestopt met roken, waardoor de kilo’s er heel snel aanvlogen. Ik werd in korte tijd vijf kilo zwaarder.”

Rita: ‟Bij mij kwam er 20 kilo bij. Doodongelukkig was ik, omdat ik eerder zoveel was afgevallen. In het ziekenhuis adviseerden ze om vooral veel te eten om niet te veel te verzwakken.

Ik wilde blijven leven, dus dat deed ik. Op een gegeven moment woog ik 84 kilo. Inmiddels is daar elf kilo af en daar ben ik heel blij mee. Nog negen kilo te gaan.”

Ronald: ‟Ik vind Rita een prachtige vrouw. Ze heeft een heel lief gezicht en haar lichaam is in proportie. Ik hou van vrouwelijke rondingen en haar borsten en billen vind ik perfect in evenwicht met elkaar en de rest van haar lijf. Het maakt haar lichaam vrouwelijk, dat vind ik mooi.”

Rita: ‟Dat vertelt hij me vaak genoeg, maar ik denk er toch echt anders over. Als ik naar mijn billen kijk, zie ik vooral putjes.”

Ronald: ‟Zelfs al die magere modellen hebben putjes.”

Rita: ‟Ja, dat klopt. Maar het valt mij toch het meeste op. Dat lage zelfbeeld weer, hè.”

Ronald: ‟Rita mag trots zijn op wie ze is en hoe ze eruitziet. Daarmee uit.”

Tekst gaat door onder de foto

Sasha Lambert

Sasha Lambert

Buikvet en stevige billen

Ronald: ‟Ik kan me niet echt vinden in de 8 die ik van Rita heb gekregen. Zo bijzonder vind ik mijn lichaam niet.”

Rita: ‟Het enige wat mij aan Ronalds lijf stoort, is zijn buikje. Niet omdat ik het niet mooi vind, maar omdat buikvet ongezond is.”

Ronald: ‟Ja, dat weet ik. Maar het kan me niet zo heel veel schelen dat-ie er zit, haha. Ik vind de oneffenheden op mijn onderbenen minder mooi.”

Rita: ‟Zijn bovenbenen daarentegen vind ik prachtig. Ze zijn sterk en een beetje gespierd.”

Ronald: ‟Ik word heel ongemakkelijk van complimenten. Die gespierde benen heb ik vast door al het fietsen. Bij ons op de Hoge Veluwe heb je mooie routes. Op zondag ploeter ik dan zo’n twintig kilometer door het mulle zand met mijn fiets. Daarna heb ik wel spierpijn.”

Rita: ‟Zijn billen mogen ook niet worden vergeten. Die zijn strak en mooi rond.”

Ronald: ‟Nu ophouden, hoor! Maar oké, ik geef toe: ik ben niet ontevreden met mijn achterwerk.”

Dit verhaal lees je in ZOMER, het magazine dat deze zomer iedere zaterdag bij De Telegraaf zit.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.