Nieuws/Vrouw
738930109
Vrouw

Carola ging suikervrij: 'In een maand viel ik 5 kilo af'

Carola van Bemmelen (44) woont samen, heeft twee kinderen, is voedingscoach, schreef zeven boeken over suikervrij leven en begeleidt mensen die gezonder en slanker willen worden via haar online programma. In een maand viel ze zo’n 5 kilo – en een kledingmaat – af.

De Sugarchallenge… “Is als persoonlijke uitdaging begonnen voor een vriendin en mij. Ik was een echte suikerjunk en at M&M’s, appeltaart en zoetigheid bij de vleet. We bedachten een plan om een maand geen suiker te eten. Ik maakte een evenement aan op Facebook en binnen een dag meldden zich 350 mensen die wilden meedoen.”

Stiekem… “Was ik na zeven dagen al ‘af’ omdat ik een boterham met hagelslag had genomen; mijn guilty pleasure. De tweede poging hield ik 21 dagen vol. De derde keer lukte het wel en zat ik opeens op 35 dagen. Na een maand merk je pas echt het effect dat suiker op je lichaam en geest heeft.”

Een goede voorbereiding… “Is het halve werk, bijvoorbeeld door de voorraadkast uit te ruimen en je omgeving in te lichten. Suiker is verslavender dan cocaïne, dus het is echt een opgave om het te laten staan. Suiker vervuilt en beschadigt je lichaam. Als ik het een tijd niet neem, voel ik me energieker, heb ik minder honger en slaap ik beter… Voor mij is het echt een nieuwe start geweest.”

Waar ik van geschrokken ben… “Is de grote hoeveelheid suiker in producten waarvan je het eigenlijk niet verwacht. Sport- en yoghurtdrankjes, vruchtensappen, fruit-repen, maar ook zoiets als vegetarische hamburgers; ze zitten allemaal boordevol suiker!”

Afvallen… “Was eigenlijk niet eens mijn doel, maar het is een prettige bijkomstigheid. Let je strikt op de suikers, dan kan er in een maand 5 tot 10 kilo af gaan.”

Lees de drie andere inspirerende afvalverhalen in VROUW magazine van deze week

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.