Nieuws/Vrouw
739872372
Vrouw

'Ik geloof niet dat ze in die kleding naar de supermarkt gaat'

Waar halen ze die mensen vandaan, vraagt Marjolein zich af als ze de eerste aflevering van Hotter than my daughter kijkt. Zij ziet in de supermarkt namelijk nooit vrouwen 'op leeftijd' in transparante lingerie. En wat is er eigenlijk mis met een Frozen-legging en een Metallica-shirt?

Een ietwat corpulente dame rolt over de grond. Ze draagt een transparante body en een bh met rode details en steekt sensueel haar vinger in haar mond. Het pittige korte kapsel en de kekke bril detoneren enorm bij het opvallend aanwezige decolleté.

Jarretel

"Zo gaat ze ook naar de supermarkt", beweert haar dochter zuchtend. Ik geloof er helemaal niks van. Ik denk wel dat deze dame regelmatig haar meisjes in de etalage legt, maar niet dat ze daarbij dan ook een te kort en te krap rokje met panterprint draagt waaronder frivool rode jarretelgordeltjes vandaan piepen.

Hotter than my Daughter is bezig aan haar achtste seizoen en ik leid niet bepaald een teruggetrokken leven. Toch ben ik zo'n vrouw die in het programma de revue passeert nog nooit in het echt tegengekomen

Marie Kondo

Ik keek Hotter than my Daughter pas dit weekend. Het was volledig aan me voorbij gegaan dat het programma vorige week al was begonnen. Maar ik had de man met een paar dozen papier aan de eettafel gezet met het dringende verzoek stapeltjes te maken: weggooien, bewaren, nog te betalen etc.

En toen verzocht hij met klem niet nog een aflevering van Tidying up with Marie Kondo te kijken. Hij heeft het inmiddels namelijk helemaal gehad met de Japanse opruimgoeroe. "Hoeveel scheidingen heeft dat mens al niet veroorzaakt?"

70 kilo

Al scrollende door televisieland belandde ik bij Hotter than, sinds dit seizoen gepresenteerd door Patty Brard. En ik mag Patty graag, dus ik dacht: 'Eens even kijken wat ze ervan maakt'

Er kwam een moeder in beeld met een voorkeur voor Disney-leggings en hardrock-shirts. Ze had een mooi, zij het ietwat treurig hoofd. Haar vlotte puberdochter vond dat het allemaal wel anders kon. "Want mama is 70 kilo afgevallen en nou weet ze niet wat ze moet dragen."

Dwerg

En dan had ze ook nog een rotvent als vriend. Ik vond die leggings eigenlijk wel grappig. Terwijl de moeder in de metamorfose ging, googelde ik alvast op legging + snowwhite. Gezellig zo’n dwerg op je bil. Ze kreeg een pak aangemeten met een gouden krijtstreep en ik was diep teleurgesteld.

Zij niet, zij vond het heel mooi. Zei ze. Want ik zag het in haar ogen: die gaat naar huis, gooit dat colbert de deur uit (zoals ze dat met die vent kennelijk ook al had gedaan) en trekt een Metallica-shirt aan met een Finding Nemo-broek.

Dikker

En ik geef haar groot gelijk. Er zijn hartstikke coole shirts te koop van bijvoorbeeld Jack Skellington. Skinny jeans eronder en voor een extra Disney-effect een paar pastelkleurige sneakers en een kek hoedje. Ik mag dan geen styliste zijn, ik had dit echt anders aangepakt. Want Disney meets horror kan echt wel stylish worden aangepakt.

En toen bleek ook haar dochter in de make-over te zijn geweest: dag leren broek en cool shirt, hallo tuttig okergeel jurkje met een misplaatst ietwat lullig riempje waardoor je 5 kilo dikker lijkt dan in je eigen outfit... Zelfs de inmiddels aangeschoven verkering van mijn dochter was ervan in shock.

Verkrachting

"Ze zag er eerst toch veel leuker uit?" En hij is een kenner hè; als muzikant kent hij heel veel meisjes. En over zijn smaak valt niet te twisten; zijn vriendin is het allermooiste en allerleukste meisje van de wereld. Die jongen heeft er verstand van.

Afijn, toen moest de moeder in transparante body met minirok nog komen. Het was niet helemaal duidelijk wat een afgrijselijke verkrachting vroeger te maken had met haar rare kledingkeuze in het heden.

Schamen

Maar het verhaal was schokkend genoeg om de dame een 'nieuw' leven te gunnen. Dat begint ze dan in een zwarte robe met gouden spikkeltjes. En dat terwijl ik in het kledingrek ook een colbert met panterprint had bespeurd en waarvan ze waarschijnlijk veel blijer zou zijn geworden.

En dochterlief werd gehesen in een uiterst kinderlijk ogend roze jurkje met rode bloemetjes en een strookje aan de rokzoom. Gevalletje: "Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door..." En nou zullen jullie het dus dragen ook! De verkering van Dochter zuchtte diep.

Ik heb een nieuw programma-format: Truttiger dan je moeder. Komende week schijnen het zoons te zijn die zich schamen voor hun moeder. Dochters verkering en ik hebben de popcorn vast in huis gehaald.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.