Vrouw/Seks & Relaties
7403967
Seks & Relaties

The Polyamorie files 72: Ella is het gezeur van Jeff zat

The Polyamorie files 72: Ella is het gezeur van Jeff zat

The Polyamorie files 72: Ella is het gezeur van Jeff zat

Ella (41) en Jeff (41) hebben twee kinderen en zijn ruim 14 jaar gelukkig getrouwd. Ella is het gezeur van Jeff zat en stuurt hem naar Jackie.

The Polyamorie files 72: Ella is het gezeur van Jeff zat

The Polyamorie files 72: Ella is het gezeur van Jeff zat

Ik was alweer helemaal vergeten dat ik bij Jackie langs zou gaan om de verjaardag van Jeff te bespreken, als ik ’s avonds opeens een appje van haar krijg. Ze vraagt waar ik blijf. Ik merk dat ik totaal geen zin heb om gezellig met haar de verjaardag van Jeff voor te bereiden. Helemaal niet nu Jeff al drie dagen somber voor zich uit zit te staren omdat hij niet weet wat hij met Jackie wil.

Ik wil het niet

“Ik zou naar Jackie toe gaan nu om de surpriseparty voor je verjaardag te bespreken.” Jeff kijkt verschrikt op en laat bijna zijn kop koffie uit zijn handen vallen. “Ik wil geen surpriseparty El! Ik wil het niet hoor, je moet ervoor zorgen dat er geen feestje komt. Ik heb er helemaal geen zin in. Ik weet überhaupt niet wat ik wil. Je moet tegen Jackie zeggen dat het niet door kan gaan.” Jeff ratelt op hoge toon en ik merk dat dat mij vreselijk irriteert.

“Als jij je verjaardag niet met haar wilt vieren, dan zeg je dat zelf maar. Ik ga jullie problemen niet oplossen.” Ik pak mijn telefoon en stuur Jackie een berichtje. “Het komt niet uit vanavond, ik bel je morgen.” Jeff staat op van de bank en begint nerveus rondjes om de tafel te lopen. Hij zucht en kucht en krabt de hele tijd op zijn hoofd. Na een paar minuten kan ik het niet meer aanzien. “Jezus Jeff, doe even rustig. Wat is er met je aan de hand man?”

Met Jackie praten

“Ik weet gewoon niet wat ik moet El. Ik weet het allemaal niet meer.” Hij kijkt me aan met waterige ogen en wacht blijkbaar op mijn reactie. Nog steeds voel ik alleen maar irritatie en absoluut geen medelijden. “Wat is er aan de hand Jeff? Gaat dit nog steeds over Jackie?” Hij knikt langzaam zijn hoofd. “Ze is zo gek op mij en ik denk dat ik gewoon niet meer zo verliefd ben op haar. Ik denk in ieder geval dat we niet hetzelfde willen.”

In gedachten schreeuw ik tegen hem, maar ondertussen blijf ik kalm en pak ik mijn telefoon. Ik bel Jackie. “Hi Jackie met Ella. Zeg, ik kan niet langskomen, maar Jeff komt even naar je toe. Hij wil met je praten.” Jeff kijkt me verschrikt aan en deinst naar achteren. “Wat doe je nou?” Ik haal mijn schouders op. “Ja, ga nou maar. Ik ben dit gezeik zat. Het wordt tijd dat je met Jackie gaat praten in plaats van met mij.”

Leuk avontuur

Een klein half uurtje later is Jeff eindelijk vertrokken en schenk ik een glas wijn in voor mezelf. Eindelijk heb ik de tijd om de inbox met berichten te lezen van de nieuwe dating-app die ik gisteravond heb gedownload. Nieuwsgierig bekijk ik de profielen van de getrouwde mannen die op zoek zijn naar een leuk avontuurtje. Al snel zakt de moed me in de schoenen. De meeste mannen vind ik onaantrekkelijk óf hebben een belachelijke profieltekst.

Na het zoveelste profiel van een man met een vis in zijn handen geef ik het op. Ik schenk nog een glas wijn in en stuur Lize een update over mijn korte dating-avontuur. Ze appt me terug dat ik niet moet opgeven, maar voor vanavond heb ik even genoeg gezien. Net als ik mijn favoriete serie aan wil zetten, krijg ik weer een melding van de dating-app dat ik een nieuw bericht heb ontvangen.

Blonde krullen

Het berichtje is van JM en zijn bericht is vrij kort. Hij vraagt wat mijn favoriete film is. Ik klik op zijn profiel en zie dat hij 43 jaar is en 30 kilometer verderop woont. Op de foto’s zie ik alleen zijn slanke postuur en gespierde schouders. Op de laatste foto staat hij met een surfboard in zijn hand en zie ik dat hij blonde krullen heeft. Snel typ ik terug dat ik The Notebook al zeker 30 keer gezien heb. Ik blijf staren naar het scherm en zie dat hij weer online komt en begint met typen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.